Ulla-Marie Hellenberg lämnar sitt uppdrag som kommundirektör i Sigtuna

2015-09-30

Efter drygt tre och ett halvt år som kommundirektör i Sigtuna väljer Ulla-Marie Hellenberg att gå vidare till nya yrkesmässiga utmaningar. I morse blev det klart att hon kommer att ta över som kommundirektör i Norrtälje.

- Det har varit några fantastiskt roliga och spännande år i Sigtuna kommun, men nu fortsätter min resa, säger Ulla-Marie Hellenberg.

Ulla-Marie Hellenberg, 59, började som kommundirektör i Sigtuna kommun den 1 februari 2012. Bland annat fick hon i uppdrag att sätta fokus på skolresultaten och trygghetsfrågor, och att utveckla samarbetet med externa aktörer för en ökad trygghet, välfärd och tillväxt.

- Jag hade några tydliga uppdrag när jag tackade ja till detta fantastiskt roliga arbete jag har i Sigtuna kommun. De uppdragen är ordentligt påbörjade, och jag känner mig trygg i att arbetet kommer att fortsätta, kraften och kompetens finns hos våra medarbetare. Ett byte av kapten gör inte att båten stannar, säger Ulla-Marie Hellenberg.

Ulla-Marie Hellenbergs hjärtefråga har hela tiden varit att implementera en värdegrund som går ut på alla människors lika värde, att alltid ha kommuninvånarnas bästa för ögonen och att alla, såväl invånare som medarbetare, ska känna att de kan, vill och får vara med i utvecklingsarbetet. För de resultat som Ulla- Marie Hellenberg uppnått i sin roll som kommundirektör har hon de senaste tre åren funnits med på Dagens Samhälles lista över de 100 mest inflytelserika kvinnorna i Välfärdssverige.

Arbetet med att rekrytera en ny kommundirektör till Sigtuna inleds omgående.

Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Pressbilder
Ulla-Marie Hellenberg 1

Ulla-Marie Hellenberg 2

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan