Tjejmässa med prova-på-aktiviteter

2013-10-24

Den 29 oktober 2013 är det Tjejmässa i Ungdomens Hus i Forum i Märsta, Sigtuna kommun. Mässan, som är gratis, kommer bjuda på en rad prova-på-aktiviteter som dans/drill med Sigtuna Drill, thaiboxning, graffitti workshop, manikyr, massage, läxhjälp med Sätuna kyrka, tjejjouren Idun och mycket, mycket mer.
- Syftet är kort och gott en feel-good kväll för och med tjejer, säger Frida Karlsson, fritidsgårdschef i Sigtuna kommun.

Bakgrunden till Tjejmässan är att fritidsgårdarna vill nå ut till fler tjejer i kommunen. Traditionellt sett lockar fritidsgårdar fler killar än tjejer och det är dessutom många tjejer som inte känner till tjejjouren och ungdomsmottagningen.
Tanken föddes då på en mässa enbart för Tjejer mellan 13 och 19 år.

Personal på fritidsgårdarna har frågat de tjejer som man mött på fritidsgården och  via event på Facebook har man förmedlat information och ställt frågor. Det har även förts en dialog via Facebook sidan ”Ung i Sigtuna” och på Instagram och på så sätt har man fått information kring vad tjejer önskar att en Tjejmässa ska innehålla.

- Det ska vara en kväll där vi erbjuder många olika saker, som på en ”vanlig” mässa men i mindre format. En mässa där man får prova på nya saker men där man också bara kan komma och mingla och bara vara. En kväll som vi når ut till många tjejer med. En kväll som är gratis som är med och för tjejer. En kväll som erbjuder många ingredienser och som uppfattas som lite lyxigare än en vanlig kväll, men ändå som känns så pass enkel att alla vågar sig dit.  Alla medverkande är med och bidrar gratis som goodwill för tjejerna i Sigtuna kommun. Det tycker jag är fantastiskt, säger Frida Karlsson, fritidsgårdschef i Sigtuna kommun.

Det som kommer att erbjudas under kvällen är bland annat:
Sigtuna Drill – prova på med dans /drill, Arlanda Jets Damlag  - prova på amerikansk fotboll, Thaiboxning, graffiti workshop, DJ workshop, DJ’s som spelar, ABF prova på att spela i band, manikyr, massage, hudvård, diktskrivarverkstad med Biblioteket, Sigtuna Kulturförening med kreativ workshop, tjejjouren Idun i Sigtuna med tema livet, Svenska Muslimer för fred och rättvisa, Sätuna Kyrka presenterar sin läxhjälp, Rädda Barnen och Ungdomsmottagningen.

Och precis som namnet antyder – mässan är enbart för tjejer. Det finns inte ens någon manlig personal som arbetar under kvällen!

Var: Ungdomens Hus i Forum, Stockholmsvägen 25, Märsta
När: Tisdagen 29 oktober klockan 18:00-21:30

För frågor vänligen kontakta:
Johan Dahlqvist, pressansvarig Sigtuna kommun, telefon: 073-666 33 40
Frida Karlsson, fritidsgårdschef Sigtuna kommun, telefon: 08-591 267 16

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan