Ateljéhus får Sigtuna kommuns stadsbyggnadspris

2014-09-19

Foto: Pernilla Sjöholm

En ny radhuslänga i området Pilsbo tilldelas Sigtuna kommuns stadsbyggnadspris för hus uppförda under 2013. Företaget Småa byggde huset och arkitektbyrån Svedenborg Architects ritade. Landskapsarkitekt var Karavan Arkitektur & Landskap.

Motiveringen lyder: ”Med ett modernt formspråk blir radhuslängan ett nytt, spännande inslag i stadsbilden. Med omsorg om både helhet och detaljer har byggherren tagit vara på arkitektens vision om att skapa lätta trähus som närmast svävar framför det skogsbeklädda berget.”

Det är stadsbyggnadskontoret som nominerar kandidater till priset, och bygg- och trafiknämnden i Sigtuna kommun som utser vinnaren.

− Det pågår många spännande byggprojekt i Sigtuna kommun. Det här är ett sätt att sporra byggherrar till att arbeta med god arkitektur och belöna dem som gör det, säger bygg- och trafiknämndens ordförande Ronnie Lundin (S).

Så här beskriver arkitekten husen: ”Ateljéhusen i Pilsbo är utformade utifrån en önskan om balans mellan det gemensamma och det individuella samt en balans mellan kontrast och homogenitet. Vid utformningen av husen har också dagsljuset betytt särskilt mycket, därav namnet Ateljéhusen”.

Priset kommer att delas ut under oktober. Exakt tidpunkt och plats meddelas senare.

Bilder finns på My Newsdesk. På Sigtuna.se hittar du mer information om de övriga nominerade byggnaderna.

Presskontakt: Ronnie Lundin 070-7387670

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan
Bilder finns på My Newsdesk

Bilder finns på My Newsdesk