Speeddating för 75+ på äldreboendet Ärlinghem

2015-06-04

Nylagda hår. En skvätt extra rakvatten. Nervositet. Förväntan. Den 16 juni ordnar Sigtuna kommuns äldreboende Ärlinghem en eftermiddag med speeddating för de som är 75 år och äldre.


- Vi hoppas att det åtminstone blir några som kommer vilja fortsätta att träffas även efteråt. Det kanske blir ett gäng som finner varandra och vill starta en matlagningsgrupp eller en högläsningsgrupp eller bara ta en fika ihop lite då och då. Vem vet, det kanske till och med blir ett och annat kärlekspar bland deltagarna, säger Elin Kallström, enhetschef på Ärlinghem.

Tisdagen den 16 juni klockan 15.00 är det premiär för Ärlinghems senaste aktivitet – ”Finn en vän”.

Tanken är att de brukare på äldreboendet som vill, ska få chansen att hitta nya vänner och bekantskaper genom så kallad speeddating.

Under 15 minuter kommer 5-6 personer att få sitta ner vid ett bord och prata med varandra, sen är det dags att byta bord. Alla som är över 75 år är välkomna.

- På borden kommer det att ligga en kortlek med samtalsämnen att ta till om det skulle vara lite trögt i början, förklarar Elin Kallström.

Ärlinghem kommer att duka upp borden med snittblommor, alkoholfritt bubbel i ishink och snacks. De brukare som vill, kommer att få hjälp med piff och fix av äldreboendets personal.

Ärlinghem arbetar målmedvetet med att få brukarna där att inte bli isolerade bara för att de bor på äldreboende. Därför arrangeras det regelbundet motorträffar, husdjursdagar, bingokvällar och syjuntor. Och nu alltså även speeddating.

Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan