Spadtag för ny skola på Steningehöjden

2013-01-16

På fredag tar kommunstyrelsens nye ordförande Lars Bryntesson (S) det första spadtaget för en F-6 skola i den framväxande kommundelen Steningehöjden i Sigtuna kommun.

Media hälsas välkomna att delta
Datum:  Fredagen den 18 januari
Tid:  klockan 10.00
Plats: Odlarvägen, Steningehöjden

- Jag ser fram emot att nu få ta mitt första spadtag som ny kommunstyrelseordförande i Sigtuna kommun. Jag är särskilt glad att det gäller en investering för våra barn och deras framtid, genom en ny modern skola i vår nya kommundel Steningehöjden, säger Lars Bryntesson (S), i en kommentar och fortsätter:

- Sigtuna är en expansiv kommun och intresset för att bo och leva i kommunen är stort. I kommunledningen jobbar vi hårt med att möta upp de krav och behov som finns för vår växande kommun.

Bakgrund
En ny kommundel, Steningehöjden, växer fram mellan Märsta och Sigtuna. Nu har det blivit dags att bygga en skola i Steningehöjden. Skolan kommer att ha två plan och ska omfatta parallella årskurser F-6. I skolan ska till en början även förskola inrymmas. Den paviljonglösning som idag finns i området avvecklas och barnen flyttar in i de nya lokalerna. Skolan är planerad på så sätt att den kan byggas ut för att möta behovet när den nya kommundelen är fullt utbyggd. När detta sker byggs en separat förskola intill skolan. I första etappen ska skolan kunna ta emot 190 elever. Fullt utbyggd är kapaciteten planerad till 380 elever.

Den totala kostnaden för skolan är beräknad till 59 miljoner kronor. Entreprenör för projektet är Andersson Company Byggnads AB. Skolan ska vara klar till höstterminen 2014.

Ytterligare information
Lars Bryntesson (S), kommunstyrelsens ordförande, tel 08-591 260 00
Fredrik Casparsson, planeringschef Barn- och ungdomsförvaltningen, tel 08-591 266 72

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan