Tusentals barn hjäper till att förbättra miljön i Sigtuna kommun

2015-03-26

Så är de årliga Skräpplockardagarna igång. Först ut var Raketens förskola i Märsta. I slutet av maj kommer omkring 3700 barn och pedagoger att med gemensamma krafter ha bidragit till en bättre miljö i Sigtuna kommun.

Skolorna och förskolorna i Sigtuna kommun är duktiga på att jobba för en bättre miljö. 28 enheter har anmält sig för att vara med och plocka skräp.
- Det har blivit som en tradition. Barnen är väldigt engagerade, de tycker att det är roligt och ser fram emot Skräpplockardagen. I går var vi ute och plockade skräp och i dag ska vi titta vad vi hittat och sortera det i plast, papper och så vidare, berättar Solveig Eriksson som är verksamhetsledare på förskolan Raketen.
Det är mycket diskussioner såväl inför som efter en Skräpplockardag. Det blir mycket frågor, och även en hel del svar, kring till exempel nedskräpning, återvinning, konsumtion och allemansrätten.
-Barnen är väldigt medvetna om att det är fel att skräpa ner. Men det är inte alltid självklart vad som hör till naturen och vad som inte hör dit. Är kottar eller stenar skräp? Det är frågor som kan komma upp, säger Solveig Eriksson, som poängterar att det här är ett arbete som egentligen pågår hela året.
 
Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressekreterare Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan