Sigtuna kommun är en av landets bästa näringslivskommuner

2011-05-03

I årets mätning kom Sigtuna kommun på en glädjande 7:e plats bland landets 290 kommuner. Kommunen klättrar 18 placeringar sedan förra året i Svenskt Näringslivs ranking över kommunernas näringslivsklimat.

Svenskt Näringsliv genomför årligen en ranking mellan Sveriges samtliga kommuner som bygger på ett antal fasta parametrar, till exempel nyföretagande, entreprenader, utbildningsnivå och kommunens service till företagen. Undersökningen består av en sammanställning av svar från ca 33 000 företagare i hela Sverige.

Ett företagsklimat där ledstjärnan är samarbete och lösningar är det lätt att starta, driva och utveckla framgångsrika företag. Det i sin tur har avgörande betydelse för tillväxten, jobben och välfärden. Därför är företagsklimatet ett prioriterat område för Sigtuna kommun.

- Vi i kommunledning jobbar stenhårt med tillväxt och utvecklingsfrågor. Därför ser vi en stor tillströmning av både nya invånare och arbetstillfällen. Vi gör stora framtidsinvesteringar och ser till att det kan byggas många nya bostäder. Samspelet med näringslivet och dess organisationer är oerhört viktigt för mig, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Johansson (S) i en kommentar.

I Sigtuna kommun bygger näringslivsarbetet på nära samverkan med flera företagsorganisationer och dialog i olika former, inte minst otaliga företagsbesök. Kommunen är dessutom värdkommun för Arlanda flygplats och ligger i en expansiv korridor mellan Uppsala och Stockholm med goda kommunikationer till och från regionen, mot Östersjön och världen. Det gör att många företag är intresserade att etablera sig i kommunen.

- För oss i kommunledningen är samarbetet med de lokala företagen och entreprenörerna  inne i en stark utvecklingsfas. Det handlar om att gemensamt bli bättre i upphandlingsfrågor, gemensamma marknadsföringsinsatser av destinationen och om att förbättra möjligheterna till företagande både i tätorterna och på landsbygden, säger kommunalrådet Bosse Andersson (C)

Mer information
Anders Johansson, kommunstyrelsens ordförande (S): 073- 633 87 85
Bosse Andersson, kommunalråd (C): 073-661 04 02
Christer Wikström, näringslivschef: 070-608 76 20

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan