Sigtuna kommun anlitar miljöjurist

2010-03-01

Sigtuna kommun har anlitat juridikdoktor Jonas Christensen för att företräda kommunens intressen inför LFV:s ansökan om nytt miljötillstånd på Arlanda flygplats.

-  Jonas Christensen har en bred erfarenhet på det miljörättsliga området och vi är glada över att ha tillgång till hans stöd under den fortsatta processen, säger Sigtuna kommuns kommunalråd Anders Johansson (S) i en kommentar.

Jonas Christensen ingår i Swedenviro Consulting groups nätverk. Han driver företaget Ekolagen Miljöbalken i Uppsala där affärsidén är att vara utbildare och juridisk rådgivare åt kommuner. Han har också drivit ett antal rättsprocesser, bland annat rörande miljöprövning av flygplatser.

- Vår miljöjurist ska inte bara vara oss behjälpliga i det formella remisskrivandet, utan också i vårt utåtriktade arbete i ärendet,  exempelvis vid öppna möten och träffar med invånare och föreningar. Därmed kan vi på ett bra sätt fånga upp synpunkter och ta dem vidare på ett bra sätt, säger kommunalrådet Anders Johansson (S)

För mer information vänligen kontakta:
Anders Johansson (S), kommunalråd Sigtuna kommun 073-633 87 85

Sofia af Geijerstam, presskontakt Sigtuna kommun 073-661 35 59

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan