Samarbete ger möjlighet till äldreomsorg på finska

2010-08-19

Måndagen den 16 augusti, invigdes Sigtuna kommuns och Upplands Väsbys nya satsning på äldreomsorg för finsktalande. Verksamheten kommer att bedrivas på Hedvigsgårdens vård och omsorgsboende i Upplands Väsby där Sigtuna kommun har tillgång till en tredjedel av platserna.
- Vi har stor grupp finsktalande äldre både i Sigtuna och Upplands Väsby kommun. Därför känns det positivt att vi genom samverkan över kommungränserna kan erbjuda den här verksamheten, säger Lola Svensson (S), äldre- och omsorgsnämndens ordförande i Sigtuna kommun.
Som en symbolisk start på de båda kommunernas samverkan överlämnade Eliisa Kytölä (S), äldre och omsorgsnämndens vice ordförande i Sigtuna kommun och Maria Fälth (KD) ordförande i social och äldrenämnden i Upplands Väsby kommun bastutillbehör till Hedvigsgårdens verksamhetschef Pia Edström som konstaterade att det skulle komma väl till pass. I den nya finska avdelningen kommer det att finnas en tydlig finsk prägel med såväl bastu som finsk musik och morotslåda till jul.
- Jag har föräldrar som är finsktalande och känner en stor glädje i att vi kan erbjuda detta. Att göra sig förstådd på äldre dar handlar både och trygghet och en bra social samvaro, säger Eliisa Kytölä (S) äldre och omsorgsnämndens vice ordförande i Sigtuna kommun.

För mer information:


Lola Svensson (S), ordf äldre- och omsorgsnämnden i Sigtuna kommun
mobil 070-252 1061
Maria Fälth (KD), ordf social- och äldrenämnden i Upplands Väsby kommun
mobil 073-910 4636
Sofia af Geijerstam, pressansvarig Sigtuna kommun, mobil 073-661 3559

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan