Barnens bidrag blev ball badbassäng

2019-01-21

Bada, bubbla, basta – och beskåda barnens begåvade bidrag.
På fredag 25 januari öppnar Sigtuna Fritidscenter efter en omfattande renovering, där några av kommunens lågstadieelever varit med och skapat utformningen på barnpoolen.
Det är också de som kommer att klippa invigningsbandet.


Lars Björling (SFS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden kommer att hålla invigningstalet. Han säger:
- Det är mycket glädjande att våra invånare nu åter får tillgång till simhallen i Sigtuna fritidscenter. Den ikoniska byggnaden från 1937, ritad av den kände arkitekten John Åkerlund, har renoverats från topp till tå med modern teknik och smakfull inredning. Den gamla bassängen är helt borttagen och en ny har gjutits på dess plats och elever från S:t Pers skola har deltagit i utformningen av den nya barnbassängen. Det här blir ett lyft för kropp och själ.

Det var i mars 2017 som simhallen i Sigtuna fritidscenter stängdes på grund av säkerhetsskäl, då den bärande konstruktionen hade stora brister.
När planeringen av en renovering skulle påbörjas tyckte bad- och simhallschef Tapani Röyttä att det kunde vara en bra idé att låta den nya barnpoolen designas av just barnen själva.
- Jag fick kontakt med en av lärarna på S:t Pers skola i Sigtuna, Annette Åhman, och hon var helt med på noterna. Hennes elever, som då gick i klass 1A, fick höra en saga om Sigtunas historia och sedan fick de i uppdrag att rita varsin teckning. Vi samlade in teckningarna och så valde jag och arkitekten ut några av de saker som barnen ritat. Det blev en runsten, en borgruin och en silverskatt. Vi fick även med en grön kulle som av någon outgrundlig anledning fanns med på flertalet av teckningarna, berättar Tapani Röyttä.

Eleverna, som nu går i klass 3A, var de första att få komma och provbada.
På fredag, 25 januari, är det fritt fram för alla att testa bassäng, barnpool, bubbelpool och bastu i det nyrenoverade Sigtuna fritidscenter. Teckningarna som eleverna ritade som inspiration till barnpoolen har ramats in och kommer att finnas att beskåda.
Det är fri entré hela dagen, från klockan 14.00-21.30.
Bandet klipps klockan 14.30.

Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Helle Nyman
Politisk samordnare Sigtuna kommun
08-591 260 26
helle.nyman@sigtuna.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan