Räddar liv – nu hyllas Sigtuna kommuns badvärdar

2018-09-25

Vid flera tillfällen hade det kunnat gå riktigt illa, men tack vare personalen på Sigtuna kommuns badanläggningar har många incidenter aldrig blivit olyckor.
På fredag 28 september kommer därför Brandkåren Attunda till Midgårdsbadet i Märsta med blommor och tårta för att visa sin uppskattning för badvärdarnas fina arbete.

Per Jonsson, distriktschef för Brandkåren Attunda säger:
- Personalen på Midgårdsbadet har under sommaren räddat livet på två personer, en 5-årig pojke som höll på att drunkna samt en 55-årig man som fick ett hjärtstopp. De har även hanterat ett sjukdomsfall, en kvinna som drabbades av svår allergi. Deras agerande har gjorts på ett kunnigt och professionellt sätt och det vill vi uppmärksamma.

Bad- och simhallschefen Tapani Röyttä berättar att all personal som jobbar på anläggningarna i kommunen är utbildade i livräddning.

- Den primära uppgiften som badvärd är att förhindra olyckor men också att agera ifall något ändå skulle ske. Många olyckor har undvikits då personalen lyckats avstyra risken innan skadan sker, det händer flertalet gånger om dagen. Till exempel när små barn badar utan uppsyn av sina föräldrar eller målsmän. Men i sommar har vi också haft några incidenter som kunnat gå riktigt illa ifall vi inte haft personal och rådig allmänhet på plats, säger Tapani Röyttä, som även vill lyfta vikten av gott samarbete med besökarna.
- Vid olika tillfällen har vi fått god hjälp av dem och det känns oerhört bra. 

Hur känns det att Brandkåren Attunda vill hylla er?

- Det är såklart hedrande. Vi gör ju vårt jobb och det känns kul att någon uppmärksammar att vi gör det bra, säger Tapani Röyttä.

Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Tapani Röyttä
Bad- och simhallschef Sigtuna kommun
591 833 45
tapani.roytta@sigtuna.se

 

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan