Olikheter berikar – gå med i Sigtuna kommuns pridetåg

2015-07-28

På lördag, 1 augusti, går Sigtuna kommun för andra året i följd med i Stockholm Pride Parad.
- Det är våra ungdomar som haft önskemålet om det här tåget, de vill fira Pride, säger Nike Lundgren, ungdomscoach och samordnare för Sigtuna kommuns pridetåg och fortsätter:
- De jag jobbar med är födda på 90-talet och 2000-talet och för dem är det helt naturligt med hen och helt självklart att alla ska få vara kära i den de vill. Att alla ska få vara den de är!

Förra året var Sigtuna kommun den enda kommun som anmält sig att gå med i Skandinaviens största Prideparad. I år har betydligt fler kommuner hakat på.
- Det är en del av vår kommuns värdegrund, att olikheter berikar, så för oss känns det viktigt att verkligen visa att vi står upp för det, säger Nike Lundgren.
Paraden startar klockan 13.00 vid Mariatorget i Stockholm och går genom innerstaden med slutmål Östermalms IP. Paradvägen är cirka 4,5 kilometer lång och brukar ta runt två timmar att gå.
Omkring 40 000 deltagare brukar gå i tåget och Nike Lundgren hoppas att många av Sigtuna kommuns invånare kommer att haka på i år.
- Det är inte bara för tjänstemännen och ungdomarna i Sigtuna kommun, utan alla är välkomna att gå med i vårt tåg. Vi har tagit fram en ny banderoll, med texten ”olikheter berikar”, berättar Nike Lundgren som kommer att finnas på plats vid Ungdomens hus i Märsta för de som vill åka gemensamt in.
Bifogat finns bild på banderollen.

Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

 

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan