Pressinbjudan till invigningen av Sjudargårdsbadet

2010-06-16

Söndagen den 20 juni kl.14.00 inviger kommunalrådet Anders Johansson (S) nya Sjudargårdsbadet i Sigtuna stad. Vi bjuder in allmänheten till strandfest med saft, bullar, kaffe och musikunderhållning.

Media är varmt välkomna att närvara i samband med invigningen.


Plats: Sjudargårdsbadet i Sigtuna stad
Datum:  Söndagen 20 juni

Program:

12.00 Chris Andersen och Erik Janson från ”Sigtuna Non Stars” bjuder på musikunderhållning. Kaffe saft och bullar till alla besökare. Bananbåtsåkning från bryggan för alla barn.
 14.00 Kommunalrådet Anders Johansson (S) inviger Sjudargårdsbadet
 15.00 Programmet avslutas

För mer information vänligen kontakta:

 Anders Johansson (S), kommunalråd Sigtuna kommun   073 633 87 85
Sofia af Geijerstam, presskontakt Sigtuna kommun  073 661 35 59

Bakgrund:

Sjudargårdsbadet i Sigtuna är en av kommunens populäraste badplatser. Badet som tog emot sina första badgäster 1959 har nu genomgått en totalrenovering. Stranden har utökats i storlek och kompletterats med två nya bryggor, en 40 meters brygga och en brygga anpassad för de yngre barnen.

En bit ut i Mälaren finns även en flytponton med hopptorn. Kvaliteten på strandlivet förbättrats med duschpelare, nya grillar, sittbänkar och bord. Badet har också smyckats med planteringar bestående av bl.a. dockros, praktrölleka och diamantrör. Det finns fler parkeringsplatser och handikapparkeringar och busshållplatsen har smalnats av för att bli säkrare för gångtrafikanter.

När sista etappen mellan Sjögränd och Sjudargårdsbadet är färdigställd i juli kommer man att kunna cykla eller gå hela vägen mellan Björkbacka och Sjudargårdsbadet. En sträcka på cirka 5,5 kilometer.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan