Nyrenoverat vård- och omsorgsboende i Sigtuna kommun invigs

2012-08-30

Invigning av de nya lokalerna äger rum söndagen den 2 september klockan 14:00-16:00, Solbrinken 2, Märsta.

Arhem är det senaste vård- och omsorgsboendet som kommunledningen (Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet) i Sigtuna kommun fattat beslut om att renovera. Syftet med renoveringen har varit att skapa 44 funktionella lägenheter för både boende och personal, samtidigt som man skapar en trygg och hemtrevlig miljö för personer med demenssjukdom. De nya lägenheterna medför också att Sigtuna kommun kan erbjuda fler parboenden.

Det nyrenoverade vård- och omsorgsboendet Arhem kommer förutom permanent boende för personer med demenssjukdom att erbjuda korttidsboende och dagverksamhet, för äldre med demenssjukdom. Lägenheterna är ergonomiskt anpassade för både boende och personal, utan att mista känslan av hemmiljö. De 44 lägenheterna är välutrustade med pentry och rymliga badrum. I samband med renoveringen har man säkerställt möjligheten till parboende och kan därmed erbjuda fler par möjligheten att bo tillsammans.

Huset är fullt tillgängligt för funktionshindrade i såväl lägenheter som gemensamma utrymmen. Miljön är utformad så att de boende stimuleras till rörelse och förflyttning i syfte att upprätthålla den enskildes förmåga och självständighet. De nya stora fönstren och de inglasade partierna gör det möjligt för de boende att njuta av den vackra utsikten som omger Arhem. I huset kommer det att finnas tillgång till egen frisersalong och ett mini-spa.

- Vår ambition har varit att renovera Arhem för att stimulera till rörelse i en hemlik miljö, utan att göra avkall på god arbetsmiljö för vår personal. Vi ville dessutom skapa möjligheten för fler par att fortsätta bo tillsammans, även om bara en av dem är i behov av heldygnsomsorg, säger Anders Fällmar (S), ordförande Äldre- och omsorgsnämnden, i en kommentar.

Mer information
Anders Fällmar, ordf i Äldre- och omsorgsnämnden,
via Daniel Ferreira, tfn: 0727-27 67 92.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan