Filmfest när Biokällan öppnar igen

2015-08-31

Sedan årsskiftet har Sigtuna kommun saknat en öppen biograf, men på lördag återinvigs Biokällan i Märsta och senare i höst även Gröna Ladan i Sigtuna stad.
- Det blir en häftig filmhöst i vår kommun, konstaterar Marie Axelsson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Det är med pompa och ståt som Biokällan öppnar igen, nu i regi av Folkets Bio som inleder med att erbjuda film varje kväll hela första veckan.  
På lördag klockan 17.30 börjar den stora festen med mingel i Biokällans foajé. Sedan blir det gratis visning av den kritikerrosade filmen om ikonen och skådespelerskan Ingrid Bergman. ”Jag är Ingrid” hade Sverigepremiär förra veckan och regissören Stig Björkman kommer att vara på plats för att presentera sitt verk.
- Biokällan som ägs av kommunen har en modern filmvisningsutrustning och lokalen ska naturligtvis användas så mycket som möjligt. Folkets Bio har gott rykte och vi har riktigt höga förväntningar. Kommuninvånarna kommer från och med lördag att kunna uppleva kvalitetsfilm för alla åldrar på nära håll, säger Marie Axelsson (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden som kommer att hålla i välkomsttalet.
Återinvigningen av Biokällan smygstartar faktiskt redan klockan 12.00 med en timmes filmvisning för de yngsta. 
Projektledaren Oscar Eriksson, Folkets Bio:
- Biokällan ska vara en biograf för alla. Vårt mål är att ha en mycket varierad repertoar. Fokus kommer att ligga på kvalitetsfilm från hela världen men vi kommer också att erbjuda bredare filmer. Vi kommer även ha en stor satsning på barn- och ungdomsfilm och då samarbeta med bland annat fritidsgårdarna i Sigtuna kommun. Vi vill vara ett nav för kultur i området.
Efter den första veckans filmfest kommer det sedan att visas film på tisdagar, lördagar och söndagar. På söndagar blir det också matinéfilm.
- Att Folkets Bio nu etablerar sig i Märsta är vi väldigt glada över. Vi har relativt långt till närmaste storbiograf och det finns ett uttalat behov av att se film på närmare håll, säger Marie Axelsson.
Senare under hösten öppnar även biografen Gröna Ladan i Sigtuna stad. Där kommer det att bli såväl filmvisning som operakvällar.

Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan