Nu startar konsttävlingen i Sigtuna

2011-08-23

Onsdagen den 24 augusti startar konsttävlingen i Sigtuna kommun. Alla kommuninvånare som är 10 år eller äldre får rösta på ett av sex konstverk 24 augusti-12 september. Det vinnande bidraget kommer att pryda Vattendammarna i Märsta.

Sigtuna kommuns konstråd har valt ut sex konstnärer som har lämnat sina bidrag. Tre av dem är bosatta i kommunen och tre bor i andra kommuner. Konstnärerna är Larz Eldbåge, Lars Erik Falk, Uta Jacobs, Eva Lange, Anna-Karin Wetzig och Maria Ängquist Klyvare. Skissförslagen är anonyma.

Alla som är skrivna i Sigtuna kommun och är 10 år eller äldre kan rösta en gång på ett konstverk på www.sigtuna.se, Kommunhuset, Destination Sigtuna och på biblioteken i Märsta, Sigtuna och Valsta. 

Om konstnärerna
Larz Eldbåge
är verksam konstnär i Sigtuna och har bland annat gjort ”Månen landar” vid Steningehöjden. Han har suttit med i kommunens konstråd.

Lars Erik Falk är en Sigtunakonstnär som är känd för sina abstrakta skulpturer i 73 graders vinkel. En skulptur av honom pryder till exempel svenska institutet i Paris. Även Sigtuna bibliotek har två av hans verk.

Uta Jacobs bor i Flen och är skulptör som gör landskapskonst med intresse för gatans rum, torget, bostadsområden och parker. Hon har gjort flera stora offentliga utsmyckningar.

Eva Lange är en skulptör som arbetar på gränsen mellan det organiska och det abstrakta. Finns representerad bland annat på Moderna museet.

Anna-Karin Wetzig är en allsidig konstnär som bland annat målar i olja, tecknar och gör konsthantverk. Är med och driver Märsta kulturförening. Gör till exempel smala trådskulpturer.

Maria Ängquist Klyvare bor i Stockholm och arbetar med konstnärliga projekt och offentliga utsmyckningar, bland annat ”I våra händer” i Vårbergs tunnelbanestation.


För mer information om tävlingen, konstnärerna eller kontakt med konstnärer
Karin Andén, Kultursekreterare Sigtuna kommun, 073-661 05 55, 08-591 261 80
Lars Palmér, Chef Kultur- och ungdomsenheten Sigtuna kommun, 070-737 03 04, 08-591 262 57
Anna Johansson (s) Ordförande Kultur- och fritidsnämnden, 070-269 91 13, 08-591 260 20

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan