Morgontåget från Märsta till Uppsala tillbaka på banan

2013-03-28

I december 2012 ändrade SJ sin tidtabell så att morgontåget mot Uppsala går via Arlanda istället för Märsta. Sigtuna kommuns ledning agerade snabbt för att åtgärda problemet, och har nu fått SJ att tänka om. 

I Sigtunabygden den 20 mars fanns en artikel som handlade om indragningen av det SJ-tåg som tidigare gått från Märsta station till Uppsala klockan 08.01 på morgonen. Detta drabbade på ett mycket olyckligt sätt inte minst de många kommuninvånare som varje dag pendlar till Uppsala för arbete eller studier.

Efter framgångsrika förhandlingar kan nu Sigtuna kommun meddela att man utverkat ett löfte från SJ om att morgontåget återinförs via Märsta station från och med hösten 2013. 

- Vi i kommunledningen blev överrumplade av beskedet, men genom att agera snabbt i frågan fick vi SJ att göra om och göra rätt. Goda tågförbindelser till såväl Uppsala som Stockholm är högt prioriterat för kommunen, och det är med stor tillfredsställelse som vi nu kan meddela kommuninvånarna att morgontåget norrut kommer tillbaka, säger Lars Bryntesson (S), kommunstyrelsens ordförande, i en kommentar.

SJ kommer, enligt de besked kommunen fått, att under april 2013 lämna in en tidtabellsansökan för trafiken from december 2013, i vilken framgår att deras morgontåg med avgång kl. 08:01 mot Uppsala ska ske via Märsta. Enligt SJ kommer Uppsalapendeln att trafikeras regelbundet via Märsta under övriga trafikdygnet.
 
Presskontakt
Lars Bryntesson (S), kommunstyrelsens ordförande, genom Martin Rynoson, politisk sekreterare, 072-72 76 792

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan