Lars Bryntesson lämnar kommunalrådsposten vid årsskiftet

2015-08-27

Lars Bryntesson (S), Foto: Rosie Alm

Efter tre år som kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna väljer Lars Bryntesson (S) att lämna stafettpinnen vidare vid årsskiftet.

– Vi har nått stora framsteg i Sigtuna kommun, men nu är det dags för nästa person att ta över. Efter 15 år som heltidspolitiker kommer Bryntesson att återvända till sitt civila jobb som departementsråd i regeringskansliet.

Lars Bryntesson har haft tre mål under åren i Sigtuna. Det första var att vinna valet, vilket lyckades. I valet 2014 blev Socialdemokraterna återigen största parti och kunde fortsätta att utveckla politiken i kommunen. Denna gång tillsammans med Miljöpartiet och Folkpartiet.

Det andra målet var, utöver att vidmakthålla de goda näringslivskontakterna och den höga takten i bostadsbyggandet, att utveckla kvalitén inom skolan och äldreomsorgen.

– Inom skolan har vi stigit från plats 254 till 47 i SKL:s rankning och inom äldreomsorgen gör vi nu ett kvalitetslyft genom vår nya äldreomsorgsplan. Detta är vi mycket stolta över.

Det tredje målet var att bygga ett starkt lag i kommunen som är beredda att med stor energi arbeta för en valvinst också 2018. 

– Nu startar en process i arbetarekommunen med att hitta min efterträdare. Jag känner mig trygg i att vid årsskiftet överlämna stafettpinnen.
 
Frågan om efterträdare hanteras nu av arbetarekommunen och kommer att beslutas om på ett medlemsmöte under hösten.
 
Presskontakt
Isabelle Ljungberg
Politisk sekreterare (S)
 
Kommunledningskontoret
Södergatan 20
195 85  Märsta
Tfn. 08-591 260 00
Mob: 070-420 04 11
E-post: isabelle.ljungberg@sigtuna.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan