Kommundirektör Ulla-Marie Hellenberg en av välfärdens viktigaste kvinnor

2015-03-04

För tredje året i följd är Sigtunas kommundirektör Ulla-Marie Hellenberg med på listan över ”välfärdens viktigaste kvinnor”. I dag presenterar tidningen Dagens Samhälle den prestigefulla listan.

Ulla-Marie Hellenberg, 58 år,tog över som kommundirektör i Sigtuna kommun för tre år sedan. Hennes filosofi är att se till allas lika värde, att alla medarbetare kan och ska vara engagerade i kommunens förbättringsarbete och att allt arbete som görs i kommunen ska vara med invånarens bästa för ögonen. Med detta som utgångspunkt driver hon utvecklingsarbetet Framtidskraft.

Ulla-Marie Hellenberg är en av drygt 500 kvinnor i ledande befattningar i svenska kommuner, landsting, stat samt privata företag inom skola, vård och omsorg som tidningen Dagens samhälle följt upp. Hundra av dem har sedan plockats ut och är nu med på listan över Välfärdens 100 viktigaste kvinnor. Ulla-Marie Hellenberg får plats 56.

-Jag är inte överraskad över Ulla-Maries placering. Hon har många av de viktigaste egenskaperna en ledare måste ha för att vara framgångsrik i sitt uppdrag. Det visar hon ständigt i samband med det stora utvecklingsarbetet – Framtidskraft – som vi nu genomför i Sigtuna kommun. Jag är glad över att hon arbetar som kommundirektör åt oss, säger Lars Bryntesson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Syftet med arrangemanget Välfärdens 100 viktigaste kvinnor är att synliggöra det viktiga arbete som kvinnor utför även på allra högsta nivå i välfärden. Till skillnad från i näringslivet är drygt hälften av alla chefer i kommuner och landsting kvinnor.


Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressekreterare Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se


Pressbild: Ulla-Marie Hellenberg, Foto: Sigtuna kommun

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan