Kambodjas vice premiärminister besöker Sigtuna kommun

2012-09-12

Kambodjas vice premiärminister besöker Sigtuna kommun

Foto: Björn Leijon
Kambodjas vice premiärminister Sar Kheng besöker Sigtuna kommun den 13 september tillsammans med sju representanter från olika ministerier. De är på besök i Sverige för att studera hur kommunal demokrati och förvaltning fungerar.

För att fördjupa sig i hur man arbetar med demokrati på lokal nivå besöker de Sigtuna kommun som har en stolt historia på området. Den kambodjanska delegationen träffar då kommunalrådet Anders Johansson (S), kommundirektören Ulla-Marie Hellenberg, biträdande kommundirektören Roger Petersson och kommunens hållbarhetschef Elif Koman André.

Programmet omfattar information och diskussioner kring politiskt ledarskap, organisation, offentlig service, kommunala skatter och medborgares inflytande i samband med beslutsfattande.

- Genom samarbete med SKL och Sida har vi i Sigtuna kommun stor erfarenhet av att ta emot delegationer från utlandet för att berätta om hur kommunal demokrati, det kommunala självstyret och vår unika offentlighetsprincip fungerar. Det känns angeläget att kunna bidra till ökad öppenhet och fungerande demokratiska rättsstater på andra håll i världen, säger Anders Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande, i en kommentar.

Vice premiärminister Sar Kheng och resten av delegationen från Kambodja är i Sverige sex dagar - den 9-14 september. Förutom Sigtuna kommun besöker de riksdagen, Sida, SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, samt Örebro kommun.

Mer information
Elif Koman André, Hållbarhetschef, telefon: 073-666 31 82

Kambodjadelegationen i kommunhuset

 

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan