John Deere etablerar sig i Arlandastad

2010-04-27

Arbetsplatsområdet Arlandastad i Sigtuna kommun, en del av Stockholm Airport City, fortsätter att attrahera företag. Näst på tur att etablera sig i området är maskinföretaget John Deere. 


- Expansionen av Stockholm Airport City ger möjligheter för nya företag att etablera sig i kommunen och för befintliga att växa. Nu kommer ett av de internationella storföretagen som redan finns hos oss växa ytterligare. Det bekräftar att området har ett extremt gott läge och att utvecklinge kommer att fortsätta. Det ger fler företag och fler jobb säger Anders Johansson (S), kommunalråd Sigtuna kommun.

John Deere är en av världens ledande tillverkare av avancerade maskiner för jordbruk och skogsbruk. Huvudkontoret för återförsäljning av skogsmaskiner i Skandinavien samt reservdelsdistribution för världsmarknaden finns redan idag i Märsta.

De nya lokalerna, dit verksamheten kommer att flyttas, ger dubbelt så stora lagerlokaler och möjlighet till ytterligare utbyggnad. Närheten till Arlanda ger också tillgång till förstklassiga kommunikationsmöjligheter med resten av världen.

John Deere har i dagsläget ett 50-tal anställda på kontoret i Märsta och företaget har i och med flytten till Arlandastad ambitionen att bredda och utveckla sin verksamhet.

I mars sålde Sigtuna kommun ett 36 980 m2 stort markområde i Arlandastad, en del av Stockholm Airport City till fastighetsbolaget Logistic Contractor som nu uppför verksamhetslokaler. Efter byggnationen kommer fastigheten att säljas till Svensk fastighetsfond som i sin tur hyr ut lokalen till John Deere.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Anders Johansson (S), kommunalråd  073-633 87 85
Sofia af Geijerstam, presskontakt Sigtuna kommun 073-661 35 59

Ditr Reinisch, informationsansvarig, John Deere

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan