Fullspäckat program när Midgårdsbadet invigs

2014-09-03

Söndagen den 7 september invigs Midgårdsbadet. Det är ett helt nytt inomhusbad som slår upp portarna. Programmet börjar redan 13.00 och pågår fram till 20.00 på kvällen. Bland programpunkterna kan Panetoz och Nassim Al Fakir nämnas, som även är konferencier för invigningen. Det nya badhuset ligger i direkt anslutning till utomhusbadet och har relaxavdelning, pool för de allra minsta barnen samt bassänger för motionssimning, rehab- och undervisning

.

Planerna inför uppförandet av ett nytt badhus har pågått sedan en tid och i februari 2013 sattes äntligen spaden i marken. Den moderna anläggningen är ritad av PP Arkitekter som har lång erfarenhet från flera omfattande badanläggningsuppdrag i såväl Sverige som internationellt. Byggherre för projektet är entreprenören PEAB, med erfarenhet från produktion av flera liknande anläggningar. Den nya bassängen är 25 meter bred, vilket ger plats för sammanlagt åtta banor och håller därmed tävlingskapacitet på hög nivå. Budgeten för satsningen var totalt 185 miljoner kronor.

I direkt anslutning till utomhusbadet, som är nordens första biologiskt renade bad, är det nya inomhusbadet en del i ett större sammanhang. Utvecklingen av Midgårdsvallen som ett modernt idrottsfält med sporthall, fotbolls- och friidrottsarena och flera andra anläggningar. Dessutom finns med Midgårdsbadets utomhusanläggning möjligheter att anordna konserter och andra utomhusarrangemang. Hela sportfältet med badhus ligger centralt placerad i Märsta och är lättillgängligt till fots, med bil eller kollektivtrafik.

- Jag är väldigt glad att vi kan erbjuda våra invånare ett bad och ett område fullt med rekreations- och idrottsmöjligheter. Genom det nya badhuset, i kombination med det befintliga utomhusbadet, får vi en modern badanläggning centralt i Sigtuna kommun som är tillgänglig för alla. Oavsett om du utövar simning som idrott eller om du vill bada en lördag eftermiddag med hela familjen så är du välkommen, säger Lars Bryntesson (S), kommunstyrelsens ordförande.

 

Invigningen inleds med tal av Kommunstyrelsens ordförande och utmärkelsen ”Rådigt ingripande” kommer att delas ut av Attunda Brandförsvar till utomhusbadets personal och den privatperson som agerade snabbt och hjälpte en flicka på badet tidigare i somras. Programmet fortsätter sedan med underhållning och bad enligt nedanstående program.

12:30 Pressvisning med rundvandring
13:00 Invigningsceremoni
13:30 Samba St. Olof
14:30 Simklubbar i Märsta och Sigtuna
15:20 Konferencier Nassim al Fakir intar scenen. Intervju med Kerstin Ahlgren, konstnär
15:30 Nassim al Fakir uppträder
16:15 Cheerleaders
16:45 Vattengympa
17:15 Panetoz
18:15 Dimitri Keiski

Fritt för besökare att prova anläggningen under hela dagen.

Anmälan till pressvisningen klockan 12:30: katinka.palmgren@sigtuna.se mobilnr 073-666 33 15

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan