Intressanta projekt i Sigtuna kommun lockar minister

2015-08-17

På onsdag, 19 augusti, besöker närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) Sigtuna kommun. Bland annat kommer han att titta på utvecklingen i Rosersberg, med den påkostade kombiterminalen, och gästa Arlanda flygplats.
Välkomna att vara med!

Lars Bryntesson (S), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna, är värd för dagen som bjuder på ett fullspäckat program.

Besöket inleds på Stockholm Arlanda Airport. Där kommer flygplatschefen på Swedavia, Kjell Åke Westin, bland annat att prata miljöutveckling och preclearence (amerikansk inresekontroll som innebär att du går igenom amerikansk person-, tull- och säkerhetskontroll redan på Arlanda). Så här sa Mikael Damberg i ett pressmeddelande i början av sommaren:

”Jag har ett starkt engagemang för Arlanda flygplats. Regeringen har arbetat intensivt för att Arlanda ska väljas ut som preclearanceflygplats. Jag är oerhört glad över att våra ansträngningar nu burit frukt. Arlanda flygplats är viktig för Stockholms och Sveriges konkurrenskraft. Preclearance kommer att förenkla resandet, vilket stärker Stockholms konkurrenskraft och borgar för ökad handel och utbyte med USA.”

Airport City Stockholms vd Fredrik Jaresved kommer sen att diskutera företagssamarbeten och presentera stadsbyggnadsstrategin för Damberg.
Näst på schemat står Rosersberg där Jan Persson, vd för Kilenkrysset, kommer att berätta om Rosersbergs utveckling, Ericssons etablering och om den nya kombiterminalen.

Avslutningsvis ska närings- och innovationsministern träffa Per Taube från Arlandastad Holding/Gelba, för att höra om planerna på en flygplatsmässa vid Arlanda.

Sigtuna kommuns näringslivschef Christer Wikström finns också på plats under hela besöket.

När: Onsdag 18 augusti, klockan 14.30 – 17.00
Var: Arlanda och Rosersberg

Välkomna att vara med! För mer exakta hålltider och platser, hör av er.

Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation