Ibrahim Khalifa (S) tar över efter Lars Bryntesson (S)

2015-09-30

Ibrahim Khalifa, Foto: Rosie Alm

Ibrahim Khalifa blev onsdagen den 30 september nominerad till posten som kommunalråd och ny ordförande i kommunstyrelsen i Sigtuna kommun. Vid årsskiftet tar han över efter Lars Bryntesson.
- Jag har som plan att ha hundra möten från och med nu och fram till den sista december. Innan jag tar över vill jag få en tydlig bild av vad som upplevs bra och vad som kan bli bättre i kommunen. Därför vill jag gärna träffa alla som på något sätt är aktiva i eller har någon koppling till Sigtuna kommun, för att höra vad de har att säga.


Ibrahim Khalifa, 38, kan förvisso sin kommun rätt väl efter att ha bott i Valsta i hela sitt liv, (bortsett från två år då han arbetade med IT i Kanada) men han tänker inte prata om nya satsningar och inriktningar förrän han lyssnat. Lyssnat på företagare, enskilda personer, organisationer, kommunanställd personal och föreningar i kommunen, för att få en helhetsbild.
-Jag tycker inte att politik ska stressas fram, den måste vara ordentligt genomtänkt, säger Ibrahim Khalifa.

Ibrahim Khalifa, som gick i Valstaskolan och på Märsta Gymnasium, var med i elevrådet större delen av sin skolgång. På högstadiet gick han med i SSU. När han gick ut gymnasiet fick han sitt första politiska uppdrag, som ersättare i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (UAN). Nu är han inne på sitt sjätte år som ordförande i just UAN.
- Makt har aldrig varit någon drivkraft för mig, men jag vill att folk ska ha en bättre vardag. Det finns mycket som kan bli bättre i vårt samhälle. Jag tycker om att få vara med och påverka och utveckla och har alltid varit engagerad i samhällsfrågor, berättar han och säger att det som driver honom är orättvisor, något som han personligen fått uppleva.
Med en pappa från Egypten, en mamma från Malmberget och morföräldrar från Finland har Ibrahim Khalifa stött på en del fördomar och det har hänt att folk haft förutfattade meningar om honom på grund av hans namn.

Ibrahim Khalifa har en 17-årig son, som han precis börjat övningsköra med. Han har också en sambo och två hundar, Rusty och Glenn. På fritiden är han gärna på sitt lantställe – eller uppe i luften. Han håller nämligen på att ta flygcertifikat för propellerplan. Hittills har han kommit upp i 16 flygtimmar och har 29 kvar.

I dagsläget ägnar Ibrahim Khalifa ungefär 60 procent av sin arbetstid åt politik, och resterande 40 procent åt sitt jobb som IT-konsult med eget företag.
-Det känns som en lyx att få fokusera enbart på politik, att få den möjligheten, säger han.

PS: Ibrahim Khalifa går att följa på twitter, där han heter @tesked efter karaktären Teaspoon i en av hans favorit-tv-serier Ponnyexpressen.
Presskontakt:

Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Isabelle Ljungberg
Politisk sekreterare (S)
070-420 04 11
isabelle.ljungberg@sigtuna.se

 

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan