IKEA placerar distributionscentral i Sigtuna kommun

2017-04-10

E-handeln växer och vi ställer allt större krav på snabb leverans när vi köper på nätet. För att förkorta sina leveranstider till kunder i Stockholmsområdet väljer IKEA att placera en distributionscentral i Arlandastad.

Bring, som ska drifta centralen, kommer att behöva anställa omkring 90 nya medarbetare.

– Med vår nya, närmare och mer flexibla distribution kommer vi närmare Stockholmskunderna på deras villkor. Vi kommer kunna förkorta leveranstiden, öka flexibiliteten, säkra tillgången och förbättra kvaliteten på kundleveranserna, säger Peter Nilsson, Customer Experience Manager, IKEA Sverige.

I september kommer distributionscentralen att vara igång.

– Vi välkomnar IKEA till vår kommun. Den geografiska placeringen, mellan Stockholm och Uppsala samt som värdkommun för Arlanda, gör Sigtuna kommun till en naturlig plats för logistiskverksamhet. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete, säger Ibrahim Khalifa (S) kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun.

Även Sigtuna kommuns näringslivschef Christer Wikström ser flera fördelar med distributionscentralens läge.

– För Sigtuna kommun innebär den nya etableringen ytterligare många nya arbetstillfällen i ett redan mycket attraktivt område. Läget är svårslaget; mitt emellan Stockholm och Uppsala med närheten till flygplatsen och E4. Vi har etablerat kontakt med Bring och IKEA för att tillsammans arbeta för att etableringen skall bli så smidig som möjlig, säger han.

– Glädjande. Än en gång visar sig Sigtuna kommun som en av landets främsta när det gäller att etablera internationell verksamhet. Vi välkomnar IKEA till Sigtuna, säger Karolina Windefalk, ordförande för Miljöpartiet i Sigtuna kommun.

– Att de platta paketen med den svenska designen mellanlandar vid Sveriges första stad känns alldeles rätt. Inte sant, säger kommunalrådet Dan Rosenholm (L).

Kontaktpersoner
Henrik Josephson, tf pressekreterare, Sigtuna kommun
Telefon: 073-661 35 98
E-post: henrik.josephson@sigtuna.se

Anna Pilkrona Godden, pressansvarig IKEA Sverige,
Telefon: 0723-52 79 54,
E-post: anna.pilkrona.godden@ikea.com

Lydia Wefer (S), politisk sekreterare
Telefon: 070-085 15 29
E-post: lydia.wefer@sigtuna.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan