Giraffen - en självklar del av Steningehöjdens skola

2016-01-20

För elever och personal på Steningehöjdens skola började vårterminen 2016 i helt nybyggda lokaler, med eget tillagningskök och större ytor. Men mycket är också sig likt. Till exempel giraffen.

Ansvar, kompetens, gemenskap och öppenhet, det är den värdegrund som personal och elever på Steningehöjdens skola tillsammans byggt upp sedan starten hösten 2014.

Symbolen för värdegrunden är – en giraff.

- Vi har haft tillfälliga lokaler, men innehållet i vår verksamhet har inte varit tillfälligt. Det vi byggt upp gemensamt under ett och ett halvt år, det har vi tagit med oss hit till våra nya fina lokaler, säger Cecilia Meijer, rektor på Steningehöjdens skola.

Överallt på skolan syns den, giraffen. När frågan dök upp om vad som skulle vara på de stora fönsterpartierna på nya skolbyggnaden för att ingen av misstag ska gå rakt in i glaset, var valet självklart.

- Vi tycker att giraffen är en tydlig symbol för det vi står för. Giraffen är ett djur som står stadigt på marken, vilket symboliserar ansvar och respekt. Kroppen står för kompetens, struktur och arbetsro. Giraffens hjärta är mycket kraftigt och väger omkring 12 kg. Det stora hjärtat står för gemenskap, trygghet och vänskap. Sist men inte mist har ju giraffen tack vare sin långa hals en förmåga att kunna se vida omkring. Hos oss symboliserar det nyfikenhet och öppenhet, att vi är vidsynta, förklarar Cecilia Meijer.

Hur har första veckan i den nya skolbyggnaden varit?

- Det känns såklart fantastiskt för oss alla att få flytta in i en helt nybyggd skola. Det är inte så många som får den förmånen. Mest kommentarer har det varit kring maten, att den är så god nu när den kommer från vårt eget kök. Vi har också pratat en hel del om hur fint vi har det, och hur det ska få fortsätta att vara det. Och där kommer såklart också vår värdegrund in, säger Cecilia Meijer.

Presskontakt:

Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan