Fotokonst på Pinbackshallen

2013-03-25

Hockeyspelare bromsar med skridskorna så att isen yr.

En vepa med motiv av fotografen Robin Arlasjö monteras idag, den 25 mars, upp på Pinbackshallens B-hall, för att inspirera till idrott och aktivitet samt visa upp en av de issporter som utövas i anläggningen.

- Ett sätt för att skapa mer trivsamma och inspirerande stadsmiljöer är genom konstnärlig gestaltning och utsmyckning. Vepan på Pinbackshallens fasad är ett led i detta, och framöver kommer kommunens invånare att få se fler konstnärliga inslag i vardagen, till exempel vid vattendammarna i Märsta, säger Anna Johansson (S), ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Sigtuna kommun vill vi visa på all idrottsaktivitet som pågår i Pinbackshallen. Genom att montera upp en vepa på B-hallen får den grå fasaden, och också infarten till Märsta, en livaktigare och mer färgglad framtoning. Hockeyspelaren på motivet är tänkt att representera alla de issporter som utövas i anläggningen.

Fotografen Robin Arlasjö, även känd under sitt alias MoonHawk, är verksam i kommunen sedan tidigare. Han har även fotograferat miljöer och offentlig konst som finns i Sigtuna kommun, bland annat konstverket Blå form i Märsta. Motivet till vepan som sattes upp idag har beställts särskilt för ändamålet.

Presskontakt

Anna Johansson (S), ordförande för kultur- och fritidsnämnden, genom Martin Rynoson, politisk sekreterare, 0727-276 792

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan