Första spadtag för ny avfart till E4 vid Rosersberg

2010-08-23

Sigtuna kommun, Kilenkrysset och Trafikverket Region Stockholm välkomnar media till det första spadtaget för den nya anslutningen från E4:an till Rosersberg.

Datum: Tisdagen 24 augusti

Tid : 18.00 - 19.00, Promenad med musikkår från lekplatsen, Kärleksstigen i Roserberg,  kl 17.30 till Skansvägen

Plats: Korsningen Skansvägen och väg 859. Bilar kan parkeras utmed Skansvägen. Parkeringsplatser finns på plats.

Medverkande: Anders Johansson (S) Kommunalråd Sigtuna kommun, Helena Sundberg, Regionchef Trafikverket Stockholm och Jan Persson, vd Kilenkrysset AB.

Bakgrund:

Ända sedan motorvägen från Stockholm till Arlanda öppnades 1962 har en avfart till Rosersberg diskuterats. Nu har äntligen frågan kommit till vägs ände! Den 24 augusti tas första spadtaget till en ny avfart. Investeringen, som är en samfinansiering mellan Sigtuna kommun, Vägverket och näringslivet är beräknad till närmare 162 miljoner. Vägverket står för 40 miljoner, Sigtuna kommun för 20 miljoner och näringslivet, huvudsakligen Kilenkrysset, står för 102 miljoner kronor.

Den nya avfarten till E4 kommer att få stor betydelse för utvecklingen av Rosersberg. Industriområdet utvecklas kraftigt och etableringstakten av nya företag är mycket hög, inte minst inom logistikbranschen. Flera stora logistikföretag är på väg in i området och detta skulle kunna innebära cirka 800 nya arbetstillfällen i kommunen. I området planeras även en kombiterminal där containers som transporteras på E4 kan lastas om till järnväg. Att skapa fler möjligheter till transport på järnväg är en satsning som även är positiv utifrån ett miljöperspektiv.

De som bor i Rosersbergs samhälle kommer också att få nytta av den nya avfarten. Invånarna kommer att nå motorvägen på ett enklare sätt samtidigt som Norrsundavägen söderut mot Upplands Väsby avlastas från tung trafik och på samma sätt avlastas norrut mot Märsta trafikplats. Den 24 augusti 2010 sätts första spadtaget i marken för den nya avfarten som beräknas kunna öppna för trafik någon gång i början av 2012.

För mer information vänligen kontakta:

Anders Johansson (S), kommunalråd Sigtuna kommun, tfn 073-633 87 85

Sofia af Geijerstam, pressansvarig Sigtuna kommun, tfn 073-661 35 59

 

 

 

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan