Sigtuna kommun lockar företagare

2015-08-28

Nya etableringar, nya arbetstillfällen – och ett nytt Märsta Centrum.
Det är några av de ämnen som kommer att tas upp på företagarträffen som Sigtuna kommun bjudit in till. Över 60 företagare har redan anmält sig.
- Vi ska nu öka intensiteten i kontakterna mellan kommunen och de enskilda företagen för att skapa en god förståelse för varandras förutsättningar och ett ännu bättre samarbete. Ett samarbete som är grundat i en gemensam målbild: fler och växande företag som skapar jobb, säger Lars Bryntesson (S), kommunstyrelsens ordförande.

På tisdag, den 1:a september, är det dags för Back to Work – en företagsträff i kommunens regi. Näringslivschefen Christer Wikström kommer att berätta om näringslivsutvecklingen i kommunen och en representant från FastPartner kommer att berätta om utvecklingen av Märsta Centrum. På plats finns också kommunstyrelsens ordförande Lars Bryntesson (S) och kommundirektör Ulla-Marie Hellenberg. Dessutom blir detta ett tillfälle att knyta kontakter företagare emellan.
I dagsläget har 62 företagare anmält sig till träffen i Kulturlänken i Märsta. De flesta är aktiva i Sigtuna kommun.
- Det händer väldigt mycket på näringslivsfronten just nu, många nya etableringar och många nya arbetstillfällen. Det, och lite till, vill vi berätta om på företagarträffen, säger Christer Wikström.
Att företagare väljer att etablera sig i just Sigtuna kommun förklarar Christer Wikstöm så här:
- Därför att vi är en av Sveriges mest expansiva kommuner med goda kommunikationer och goda relationer med näringslivet. Vi arbetar för att vår service skall vara professionell och upplevas som samordnad, företagsvänlig och snabb.
Lars Bryntesson fyller i:
- Kommunen har under många år byggt upp mycket goda relationer med näringslivet. Det bästa sättet att skapa fler jobb, vilket är grunden till vårt välstånd, är att möjliggöra ett starkt och konkurrenskraftigt näringsliv.
En källa till många nya arbetstillfällen är utvecklingen av Märsta Centrum.
- Jag har varit orolig för att utvecklingen av Märsta Centrum har försenats med flera år, men är glad att det nu ser ut som att det 2016 blir det centrum vi jobbat för sedan länge. Det behövs ett levande centrum i Märsta med god kommersiell och offentlig service till invånarna. Kommunen har genom biblioteket, konsthallen och den nya kulturskolan bidragit till att dra utvecklingen i den riktningen, säger Lars Bryntesson.
På tisdag får företagarna veta mer om utvecklingen av Märsta Centrum.

Datum: 1 september 2015
Tid: klockan 16.00 - 18.30
Plats: Kulturlänken (vid Kulturskolan i Märsta centrum)
Välkommen!

Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se


     

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan