Etableringslyftet går från ord till handling

2018-10-23

Den 18 oktober invigdes Etableringslyftets nya lokaler. Därmed är verksamheten i full gång för att på snabbast möjliga sätt få nyanlända i arbete.

- Efter en tid av planering och förberedelser är drygt 40 personer inskrivna och i full gång med introduktionen. Tillsammans med regionens arbetsgivare skapar vi en dynamisk arbetsmarknad där vi tar tillvara de nyanländas kompetens och ger fler möjlighet att snabbt komma ut i arbetslivet, säger Amir Amin, övergripande projektledare för Etableringslyftet i Sigtuna kommun.

Etableringslyftet matchar nyanlända och arbetsgivare med hjälp av coacher, skräddarsydd yrkesintroduktion och språkstöd anpassat för arbetsplatsen. Projektet för en dialog med arbetsgivare inom olika branscher så som lager, städ, kök och butik. Fler deltagare är på väg in i Etableringslyftet, som nu söker fler arbetsgivare som kan erbjuda praktikplatser.

- Integrationens utmaningar stannar inte vid kommungränser. Tillsammans kan Sigtuna, Sollentuna, Upplands Väsby och Arbetsförmedlingen ta ett helhetsgrepp och lösa ut gemensamma knutar för att lyckas få våra nyanlända i egen försörjning, säger Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Sigtuna kommun.

Etableringslyftet är ett samarbete mellan kommunerna i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby, Arbetsförmedlingen och Europeiska socialfonden (ESF). Fonden ger ett stöd på cirka 30 miljoner kronor, vilket motsvarar 65 procent av budgeten.

Amir Amin, Annika Nordgren och Danilo Espinoza

De nya lokalerna finns på Turebergsvägen 1 B. Här finns 6 jobbcoacher och 3 språkstödjare.
Pressbild (från vänster: projektledaren Amir Amin och delprojektledarna Annika Nordgren och Danilo Espinoza, foto: Maria Hinas)

Läs mer om Etableringslyftet

För mer information, kontakta:

Amir Amin
Projektledare Etableringslyftet
073-666 33 29
amir.amin@sigtuna.se

Mattias Askerson (M)
Ordförande utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden
073-766 09 09
mattias.askerson@sigtuna.se

Emilie Eliasson Hovmöller
Pressekreterare, Sigtuna kommun
08-591 263 62
emilie.eliasson-hovmoller@sigtuna.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan