Sigtuna kommun prisas för sitt arbete med ekologisk hållbarhet

2014-10-14

Sigtuna kommuns arbete med ekologisk hållbarhet uppmärksammas än en gång. I går mottog kommunen ett diplom för sin placering på Ekomatsligan. Föreningen EkoMatCentrum delar årligen ut ett diplom till de landsting och kommuner vars inköp av ekologiska livsmedel uppgår till minst 25 procent. Ett mål som Sigtuna kommun klarade då kommunens inköp av ekologiska varor uppgick till 31 procent.

År 2006 satte regeringen en nationell målsättning på ”25 % ekologiskt i offentlig sektor till 2010”. Ett mål som ligger kvar då endast knappt var femte kommun och landsting klarar målet.

- Vi inom Sigtuna kommun har haft ett högre mål än det som är satt av den förra regeringen. Det är en medveten satsning från vår sida och denna utmärkelse är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Vi är en ekokommun och arbetar strategiskt med hållbarhetsfrågor där mat är en viktig del. Jag är stolt över detta men det finns samtidigt utrymme till förbättringar, menar Pierre Cengiz Edstrand (MP), miljökommunalråd i Sigtuna kommun.

 

Sigtuna kommun ökade de ekologiska inköpen med cirka 10 procent från föregående år. Målsättningen är att denna utveckling ska fortsätta.

- Utbudet av ekologiska varor har ökat på marknaden och vi har också efterfrågat fler ekologiska varor i den pågående livsmedelsupphandlingen. Målet är att vi ska fortsätta att öka andelen ekologiska inköp, säger Pernilla Thalén, t.f. kostchef, Sigtuna Kommun

 

 

Kontaktperson:

Pierre Cengiz Edstrand (MP), miljökommunalråd, 076-276 60 35

Katinka Palmgren, kommunikationschef, 073-666 33 15

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan