DHL Freight invigde ny terminal i Rosersberg

2010-05-07

I dag, fredagen den 7 maj, invigde det internationella fraktbolaget DHL Freight sin nya terminal i Rosersberg, en av flera företags-etableringar det senaste året i det växande arbetsplatsområdet.

- För ett drygt år sedan tog jag första spadtaget för DHL:s nya terminal. Idag får jag vara med om ytterligare en invigning av en ny företagsetablering. Det är viktigt bra. Speciellt glädjande är att konstatera att vi har fått 60 nya arbetstillfällen och ytterligare stärkt kommunen som sverigeledande inom logostik, säger Anders Johansson, (S) kommunalråd i Sigtuna kommun.

DHL Freight, ett av de största fraktbolagen på den europeiska marknaden för vägtransporter, öppnade sin nya terminal i Rosersbergs industriområde i januari.  I dag fredagen den 7 maj invigdes deras nya terminal i Rosersberg. Terminalen har idag cirka 4000 ankommande och 5000 avgående sändningar per dag och med läget norr om Stockholm med absolut närhet till Stockholm Arlanda flygplats förväntar sig företaget många positiva effekter. Minskade körsträckor, större närhet till kunder, ökad effektivitet när det gäller godshantering från underleverantörer och ökad produktivitet till hela Stockholmsområdet. Den nya terminalen omfattar totalt 9000 kvadratmeter terminalyta och har i dagsläget 40 terminalarbetare, 10 tjänstemän och 60 yrkesförare.

Bakgrund

Tillsammans med Kilenkrysset utvecklar Sigtuna kommun Rosersbergs industriområde till ett logistikcentrum. Det strategiska läget i norra Storstockholm och de goda kommunikationsmöjligheterna via motorväg, järnväg och flyg från Arlanda flygplats som erbjuds i området blir arbetsplatsområdet mycket attraktivt för företagsetableringar. Kilenkrysset har tidigare bland annat uppfört byggnader i Rosersberg för Bonnier Samdistribution, Nokian Däck och Dustin AB. Idag är det över 30 företag som har verksamhet på arbetsplatsområdet i Rosersberg.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

 Anders Johansson (S), kommunalråd Sigtuna kommun, tfn 073-633 87 85
Sofia af Geijerstam, presskontakt Sigtuna kommun, tfn 073-661 35 59

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan