Brobygget here we go again!

2018-09-26

Nu drar Brobygget By Night igång igen. Varje fredag- och lördagskväll fram till årsskiftet får ungdomar över 13 år möjlighet att kostnadsfritt prova på olika sporter, spela FIFA, eller bara umgås i Vikingahallen.

Brobygget är ett föreningssamarbete kring sociala projekt inom Sigtuna kommun. Brobyggets ledare är goda förebilder från föreningar i kommunen som vill bidra till en meningsfull fritid för ungdomar.

- Det är viktigt att träffa goda förebilder. Många av våra ledare är engagerade som tränare och domare i sina föreningar. I år har vi även tagit in ett par nya ledare som från början varit besökare men som nu själva kliver in som ledare, säger Camilla Folmer-Hansen, ungdomsledare i Märsta IK och samordnare för Brobyggets ledare.

Isaac Ansah är en av åtta ungdomsledare som är på plats varje fredag- och lördagskväll. Det här är dock inte första gången han medverkar i Brobygget.

- Jag gillar att träffa nya människor. Det är en härlig gemenskap som känns som en familj. Dessutom är det ett meningsfullt jobb då de ungdomar som kommer hit får möjlighet att röra på sig och göra något roligt och socialt istället för att dra runt på stan, säger Isaac Ansah.

Foto: Abubaker Hassan

Vikingahallen öppnar upp både A- och B-hallen för Brobygget By Night. Det finns med andra ord gott om plats för många olika aktiviteter samtidigt. Vilka aktiviteterna blir bestämmer besökarna själva.


När:
Varje fredag- och lördagskväll till och med 29 december, kl. 20.00 - 23.00
Var: Vikingahallen i Märsta
Kostnad: Gratis, du kan till och med låna gympaskor!

Har du en förebild i din förening?
Vi behöver alltid fler duktiga och inspirerande ledare! Föreningar som har lämpliga ledare får gärna höra av sig till Camilla Folmer-Hansen, ungdomsledare i Märsta IK, tfn, 070-625 9022 eller Monica Fries, föreningskonsulent på kultur- och fritidsförvaltningen, 070-085 1560. Kravet är att ledaren är över 18 år och kan visa utdrag ur Polisens belastningsregister.

 

För mer information, kontakta:

Emilie Eliasson Hovmöller
Pressekreterare, Sigtuna kommun
08-591 263 62
emilie.eliasson-hovmoller@sigtuna.se

Monica Fries
Föreningskonsulent, kultur- och fritidsförvaltningen
08-591 268 24
monica.fries@sigtuna.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan