Bra betyg för Sigtuna kommun

2015-08-14

Sigtuna kommun är en av Sveriges bästa kommuner när det handlar om satsningar på ungas fritid. Det visar en undersökning som Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF, gjort.
- Vi har väldigt bra fritidsgårdsverksamhet i vår kommun med mötesplatser som är tillgängliga. Ungdomens Hus i Märsta är till exempel öppet sex dagar i veckan året om, bortsett från julafton och nyårsafton, säger Lars Palmér, kulturchef.

På en femgradig skala får Sigtuna kommun snittbetyget 4,1 och hamnar på 16:e plats bland landets deltagande kommuner (257 av 290).
- Det kommunens ungdomar vill göra försöker vi genomföra. Fritidsledarna är vår största tillgång och är väldigt lyhörda med vad ungdomarna vill ha. På våra fritidsgårdar kan ungdomarna göra allt från att gå DJ-kurser och graffitti-kurser till att spela pingis, meka med cykeln eller bara umgås. Och vi är stenhårda med att det alltid ska vara en drogfri miljö, säger Lars Palmér.
Något som drog ner betyget för många kommuner var fritidsgårdarnas öppettider. Bara hälften har öppna fritidsgårdar på helgkvällar.
- Sedan januari 2013 har vi valt att prioritera öppettiderna. Alla vardagar har vi öppet till 21.00 och på fredag- och lördagkvällar till 23.00. Vi tycker att det är viktigt att ha tillgängliga mötesplatser för ungdomar, säger Lars Palmér.
I Sigtuna kommun finns fyra fritidsgårdar: Valsta fritidsgård, Ungdomens Hus i Märsta, Sigtuna fritidsgård (Prästängarna) och Rosersbergs fritidsgård (som drivs av Rosersbergs IK).

Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se
 


Disclaimer: Om du inte vill ta emot ytterligare nyheter / från Sigtuna Kommun, vänligen klicka på följande länk: [Ta bort mig]. Begäran kommer att ta högst 2 arbetsdagar att behandla.

Kontaktinformation: Anna Jernberg Carlsson, Sigtuna Kommun, BOX 38, Märsta, 195 21 

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan