Anna Kaya, lärare i Sigtuna kommun – utsedd till ”Årets Inspiratör”

2013-09-27

På konferensen Framtidens Läromedel i Uppsala nyligen tilldelades Anna Kaya, lärare vid Norrbackaskolan i Märsta, utmärkelsen ”Årets Inspiratör”, en inspiratör som gjort det lilla extra för att förbättra alla elevers möjlighet att nå målen. Förra året fick Anna Kaya Svensklärarpriset från Svenska Akademien.

Skolan är under stor press att prestera bättre, förbereda elever att bli attraktiva för en framtida arbetsmarknad och ge alla elever förutsättningarna att nå målen. På konferensen Framtidens Läromedel i Uppsala 24-25 september, som arrangerades av Conductive, utbyttes många tips, verktyg och idéer mellan deltagare, talare och utställare. Allt för att kunna skapa en skola som ger de bästa förutsättningarna för eleverna. Under konferensens andra dag delades också pris ut till ”Årets Inspiratör” och ”Årets Digitala Läromedel”, en inspiratör samt ett läromedel som har gjort det lilla extra för att förbättra för alla elevers möjlighet att nå målen.

Anna Kaya, lärare vid Norrbackaskolan i Märsta i Sigtuna kommun, fick utmärkelsen ”Årets Inspiratör” med motiveringen:

”Anna är en av initiativtagarna till livaktiga företeelser inom det utvidgade lärarkollegiet på twitter och i bloggar, som skollyftet och #skolchatt. Samtidigt arbetar Anna som lärare i svenska som andraspråk i Sigtuna kommun och driver ämnesdidaktiska frågor med lika stor kraft, både lokalt och nationellt.”

-Det var en väldigt häftig utmärkelse att få. Men utan mina fantastiska kollegor i min skola och i mitt utvidgade kollegium i de sociala medierna hade det inte varit möjligt. Tillsammans lär vi oss av varandra och vi delar med oss av insikter, erfarenheter, idéer och misslyckanden. Att våga fråga och att våga be om hjälp, samtidigt som vi lyfter varandra och bygger vidare på allt det bra vi redan gör, får oss alla att växa, säger Anna Kaya.

För frågor vänligen kontakta:
Johan Dahlqvist, pressansvarig Sigtuna kommun, telefon: 073-666 33 40

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan