Akrobatisk mimföreställning om alfabetet för alla femåringar

2013-04-10

Den 8-11 april besöker Pantomimteatern Sigtuna kommun med föreställningen Bokstavligt. Alla femåringar i Sigtuna kommun får se denna föreställning på Biokällans scen, Forum. En, bokstavligt talat, spännande musikalisk och akrobatisk resa in i alfabetets lustfyllda värld!

Det handlar om Pytte och Pyttes mamma som försvinner bakom tidningen under frukosten. Pytte fattar ingenting. Telefonen ringer och Pytte sitter ensam i köket och försöker förstå vad som är så himla spännande med tidningen. Hon vrider och vänder ut och in på både den och sig själv… men fattar ändå ingenting. Allt är bara en enda röra av Bla bla bla! Tillsammans med låtsaskompisen Doris knäcker de koden med de konstiga krumelurerna. Efter föreställningen får barnen med sig ett roligt bokstavsmemory som man kan jobba vidare med på förskolan eller hemma.

Detta är en del av barnkulturprogrammet i Sigtuna kommun, som grundar sig på att alla barn i hela årskurser ska erbjudas att se samma föreställningar. Tanken med det är att även de som normalt inte nås av kulturutbudet och aldrig får se exempelvis levande teater får denna möjlighet under sin förskole- och skoltid.

Kulturella aktiviteter och upplevelser är viktiga inslag i barns utveckling. Kulturaktiviteter och upplevelser kan på många sätt stärka barn och ungas självförtroende och även locka till aktivitet bland barn och unga. Alla barn ska ha rätt till ett varierat och kvalitativt kulturliv.

Datum: 8-11 april
Tid: kl.9.30 och 10.45
Plats: Biokällan, Forum, Märsta

Idé: Micaela Gustafsson
Regi & Kostym: Stalle Ahrreman
Medverkande: Katarina Rodopoulos, Malin Öhrn
Scenografi & Kostym: Sara Kander
Musik: Nandi Vileika och Bill Bernsson
Foto: Martin Skoog

För mer information och bilder

Ingela Hermansson vik. Kultursekreterare Sigtuna kommun tel: 08-591 261 80 eller 073-666 32 59 e-post: ingela.hermansson@sigtuna.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan