För dig som har det svårt att ta dig till en vallokal

Om du på grund av ålder eller sjukdom inte kan ta dig till en röstnings- eller vallokal så finns det andra sätt att rösta. 

Rösta genom bud

När du röstar genom bud är det någon annan än du själv som tar med din röst till vallokalen eller till en lokal för förtidsröstning. 

För att rösta med bud behöver du ett bud, ett vittne och särskilt material för budröstning.  Materialet kan hämtas på någon av våra lokaler för förtidsröstning, eller i kommunhuset. Det går också bra att beställa från Valmyndigheten.

Budet ska vara minst 18 år gammal och kunna visa upp en id-handling när hen lämnar in budrösten.   

Alla som är över 18 år kan vara vittne, men vittnet får inte vara samma person som budet. Vittnet ska vara närvarande när du gör i ordning din röst och intyga att rösten har gjorts i ordning på rätt sätt.

Beställa material för budröstning 

Mer information om budröstning

Ambulerande röstmottagare

Att rösta genom en ambulerande röstmottagare innebär att två röstmottagare kommer hem till dig och tar emot din röst. Röstmottagarna tar sedan rösten med sig och lämnar in i en lokal för förtidsröstning. De kan också hjälpa dig göra i ordning din röst om du behöver det. 

Röstmottagarna har med allt material som behövs för att kunna rösta.

De ambulerande röstmottagarna är två erfarna och utbildade röstmottagare och de har tystnadsplikt. För att en röstmottagare ska komma hem till dig behöver du boka en tid. Röstmottagarna är framförallt tillgängliga måndag till torsdag, 09:00-16:00, samt på valdagen 26 maj. 

Ring valkansliet för att boka en ambulerande röstmottagare: 08-591 260 02. 

 

Rösta på ditt äldreboende

Om du bor på något av kommunens äldreboenden (Arhem, Ärlinghem, Hemskogen och Ymer), är anhörig eller personal kan du välja att förtidsrösta där på följande tider:  

Ärlinghem äldreboende

20 maj 2019

09:30-11:30

 

Ymer äldreboende

20 maj 2019

13:30-15:00

  

Hemskogen äldreboende

21 maj 2019

09:30-11:30

 

Arhem äldreboende

21 maj 2019

14:00-16:00

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan