Personlig assistans

Om du har en omfattande funktionsnedsättning kan du ha rätt till hjälp av personlig assistent. Det är ett personlig utformat stöd som ges i olika situationer av ett begränsat antal personer.

För att få personlig assistans måste det finnas behov av hjälp med följande grundläggande behov: hjälp med personlig hygien, hjälp med måltider, hjälp med att klä av och på sig, hjälp med att kommunicera eller annan hjälp som förutsätter särskilda kunskaper. 

En personlig assistent stödjer dig att leva ett så självständigt liv som möjligt. Han eller hon ska underlätta för dig att göra saker själv, och hjälpa dig i de situationer när det inte är möjligt.   

Kontakt

För frågor eller för att ansöka kontaktar du biståndshandläggare i kommunen via växeln 08-591 260 00. Läs mer om hur du ansöker här.

Om du behöver assistans för dina grundläggande behov mer än 20 timmar per vecka kan du ansöka om assistansersättning hos Försäkringskassan.

 

Sjuklöneersättning vid ordinarie assistents sjukdom

Sjuklöneersättning är ersättning till företag för merkostnader i form av sjuklöner, på grund av sjukdom hos ordinarie personlig assistent. Det är en ersättning den enskilde eller företrädare ansöker om. Läs mer om sjuklöneersättning.

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation