Barnahus Stockholm Nord

På Barnahus Stockholm Nord arbetar/samverkar polis, socialtjänst, barnmedicin och barn- och ungdomspsykiatrin tillsammans för att hjälpa barn som blivit utsatt för brott. Lokalerna är anpassade för att barn skall trivas och alla som träffar barnen är speciellt utbildade för det. På Barnahus Stockholm Nord finns det även möjlighet att få krisstöd genom barn- och ungdomspsykiatrin.

Barnahus Stockholm Nord tar emot barn/unga som misstänks vara utsatta för allvarliga brott i nära relation. De brott som främst avses är misshandel (fysisk och psykisk), olaga hot, fridskränkning, sexualbrott samt hedersrelaterade brott. Målgruppen är barn och ungdomar upp till 18 år, med särskilt fokus på barn under 15 år som misstänks vara utsatta för allvarliga brott i nära relationer.

Barnahus Stockholm Nord är ett samarbete mellan 10 norrortskommuner (Danderyd, Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Täby, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Vallentuna, Vaxholm och Österåker), Polismyndigheten Stockholm Nord, Norrorts åklagarkammare i Stockholm och Stockholms läns landsting.

Sigtuna kommun är huvudman för socialtjänstens samordnare på Barnahus Stockholm Nord med lokaler i Sollentuna.

Barnahus Stockholm Nord bemannas av samordnare från socialtjänst och polis samt personal från BUP Barnahusteam och Barnskyddsteamet.

Om du misstänker att ett barn utsätts för brott/övergrepp eller på annat sätt far illa ska du anmäla det till socialtjänsten. Socialtjänsten agerar vidare utifrån anmälan. De kan till exempel göra en polisanmälan och se till att ärendet går vidare till Barnahus.

Samordnarna bistår även kommunerna med rådgivning i enskilda ärenden

Våra telefontider är måndag – torsdag 08.45 – 16.15, fredagar 08.45 – 16.00

Kontaktuppgifter:

Samordnare
Madeleine Hallberg, Britt-Marie Johansson
Telefonnummer: 010-444 05 80
e-post; barnahusstockholmnord@sigtuna.se

Enhetschef
Johan Westervall
Tfn: 073-666 31 45
johan.westervall@sigtuna.se

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation
Relaterade länkar