Lediga jobb

Barnbibliotekarie

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Kultur- och fritidsförvaltningen har som uppgift att främja kultur- och fritidsverksamhet i kommunen. Förvaltningen består av fyra verksamhetsområden:
- Fritidsverksamheten
- Kultur- och ungdomsverksamheten
- Sigtuna Museum and Art
- Biblioteksverksamheten

Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna kommun är en spännande arbetsplats där vi arbetar för att göra skillnad. Vi arbetar tillsammans för att hitta nya idéer och lösningar för att göra detta till verklighet. Vi sätter invånarna först! Inom förvaltningen arbetar ca 90 medarbetare. Uppdragsgivare är kultur- och fritidsnämnden.Arbetsuppgifter:

Du kommer att i nära samarbete med barnverksamhetens arbetsgrupp vara en aktiv del i att utveckla, forma och genomföra verksamheten för barn och unga.

Du kommer även att ingå i bibliotekets planeringsgrupp för utvecklingsfrågor.

Yttre tjänstgöring med kväll och helg enligt schema ingår i tjänsten liksom inköp av barn- och ungdomsmedier samt samverkan med andra aktörer i kommunen.

Kvalifikationer:

Du som söker har examen i biblioteks- och informationsvetenskap och tidigare erfarenhet av biblioteksarbete för barn och unga. Det är extra meriterade om du har arbetat med barnbiblioteksfrågor.

Det är viktigt att du har god kunskap om barn- och ungdomslitteratur och kännedom om ungas medievanor. Som person bör du vara öppen och kreativ, bra på och van vid att samarbeta

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner:
https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse. Vi kallar till intervjuer löpande under annonseringstiden.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-07-31

Arbetsgivarens referensnummer: A889125

Upplysningar lämnas av:

Sherrie Rahimi
tf. verksamhetschef
Telefon: 08-591 262 66
E-post: sherrie.rahimi@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Christina Chaundy
Facklig företrädare Vision
Telefon: 08-591 262 93

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan