Lediga jobb

Säkerhetsstrateg

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Tjänsten som säkerhetsstrateg är placerad på trygghetsenheten och kommer i huvudsak att arbeta med krisberedskap, civilt försvar och säkerhetsskydd. I tjänsten kommer även arbete med trygghet- och säkerhetsfrågor att förekomma.

På trygghetsenheten är vi för närvarande en trygghetschef och två säkerhetsstrateger.
Trygghetsenhetens uppdrag är att utveckla kommunens arbete med bland annat krisberedskap, säkerhetsskydd, situationell och social brottsprevention, ansvara för kommunens väktare och ordningsvakter, arbete med pågående dödligt våld och våldsbejakande extremism, stöd och råd vid akuta situationer (hot och våld), utbildningar, uppföljning och utvärderingar av pågående uppdrag.

Trygghetsenheten är fysiskt placerad i ett trygghetscenter i Märsta centrum där vi tillsammans med polis, räddningstjänsten och andra interna och externa aktörer inom trygghet- och säkerhetsområdet delar på kontorsytor (kontorslandskap). Vi arbetar tillsammans för att nå en så stor synergieffekt som möjligt, samt finnas tillgängliga för kommunens invånare.


Arbetsuppgifter:

Du kommer att vara en viktig del i arbetet med att genomföra analyser och ge förslag på åtgärder och genomföra insatser för att förbättra kommunens krisberedskap, civilt försvar och säkerhetsskydd.
Arbetet innebär att leda och delta i processen kring kommunens risk- och sårbarhetsanalyser samt hur dessa ska vidareutvecklas för att stödja arbetet med krisberedskap och civilt försvar.
Du kommer också att få en viktig roll i arbetet med att återta förmågan gällande säkerhetsskydd och signalskydd.
Du kommer att ingå i kommunens krisorganisation.
I arbetet förekommer samverkan i lokala, regionala och nationella forum.

I dina arbetsuppgifter kommer du att arbeta med bland annat följande uppdrag:

• Krisberedskapsarbete (Lagen om extraordinära händelser 2006:544)
som innefattar bland annat krisplaner, utbildning och övning för krisledningsorganisationerna.
• Risk- och sårbarhetsanalyser som ligger till grund för kommunens krisplanering och kontinuitetsplanering.
• Kommunens arbete med att utveckla civilt försvar.
• Krigsplaceringar
• Kommunens säkerhetsskydd och signalskydd
• Säkerhetsklassning av personal
• Delta i kommunens krisledningsorganisation
• Uppföljning och utvärdering av uppdrag
• Arbete med trygghet- och säkerhet


Kvalifikationer:

Du har en väl utvecklad förmåga att se helheter, bygga relationer, entusiasmera och samarbeta. Du kan både leda processer, arbetsgrupper och delta i arbetsgrupper. Du är analytiskt lagd och ditt arbetssätt är strukturerat, strategiskt, proaktivt och självständigt. Du har förmåga att få övergripande perspektiv omvandlade i praktisk handling och har god förmåga att förankra arbetet hos berörda verksamheter. Ditt förhållningssätt är lösnings- och resultatinriktat och du har god pedagogisk förmåga. Du är dessutom duktig på att prioritera ditt arbete och ha flexibilitet i dina arbetsuppgifter.

Arbetet ställer stora krav på kommunikationsförmågan, muntligt såväl som skriftligt samt förmågan att analysera och presentera resultat på ett professionellt sätt.

Du har akademisk utbildning, gärna med inriktning mot risk- eller krishantering.

Har du kunskap om kommunal organisation och verksamhet samt erfarenhet från något av följande områden är det meriterande:

• risk- och sårbarhetsanalyser
• kris- och katastrofberedskap
• säkerhetsskydd
• informationssäkerhet
• signalskydd
• stabstjänstgöring i krisledning
• övningsledare
• vana att leda workshops

Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär att vi kommer att genomföra en registerkontroll, säkerhetsprövning (säkerhetssamtal samt bakgrundskontroll) för den person vi ämnar anställa för tjänsten. Kontrollen och prövningen sker enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627) före anställning.
Svenskt medborgarskap är en förutsättning för tillträde till säkerhetsklassad befattning.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Läs gärna mer om våra förmåner:
https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-22

Arbetsgivarens referensnummer: A845027

Upplysningar lämnas av:

Thomas Mileborn
Trygghetschef
Telefon: 08-591 260 05
E-post: thomas.mileborn@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare, se kommunens hemsida

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan