Lediga jobb

Lokalstrateg - Barn- och ungdomsförvaltningen

Vill du göra något viktigt för barn och elever i Sigtuna kommun? Har du de erfarenheter och det driv som krävs för att våra barn och elever ska få vara i bra lokaler idag och imorgon? Ansök då till tjänsten som lokalstrateg på barn- och ungdomsförvaltningen i Sigtuna kommun.

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med drygt 45 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionsnedsättningar finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan För mer information: www.sigtuna.se

För mer information: http://www.sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Du har ansvar för barn- och ungdomsförvaltningens strategiska och operativa lokalfrågor. Skolor och förskolor i Sigtuna kommun ska ha ändamålsenliga lokaler som möter verksamheternas behov och en utbyggnad som är välavvägd för att möta kommunens expansion.
Arbetsuppgifter:
• driva det strategiska arbetet med förvaltningens kapacitetsplan och funktionsprogram
• analysera, samordna och dokumentera verksamheternas kort- och långsiktiga lokalbehov.
• säkerställa att lokalerna är ändamålsenliga och effektivt dimensionerade.
• tillgodose skolor, förskolor och förvaltningens intressen i lokalprojekt och anpassningar inom kommunen
• prioritera och säkerställa att inventarier, underhåll och anpassningar genomförs effektivt och möter verksamheternas behov.
• driva omvärldsbevakning och uppföljning av lokaleffektivitet
• granska och följa upp ritningar och genomförande av byggnationer
Som lokalstrateg är du ansvarig för förvaltningens lokalförsörjning och är ett stöd i alla typer av lokalärenden. Du bevakar lokalbestånd, behov, utnyttjande, fastighetsförvaltning, avveckling och anskaffning av lokaler på kort och lång sikt. Arbetet sker i nära samverkan inom förvaltningen och med kommunens övriga förvaltningar. Förvaltningens systematiska arbetsmiljöarbete intensifieras och utvecklas och där har du som lokalstrateg också en central roll när det gäller den fysiska arbetsmiljön.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som lokalstrateg eller fastighetsstrateg. Vi tror att du har en relevant högskoleutbildning alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Meriterande är om du har erfarenhet av att driva projekt och att arbeta i en politiskt styrd organisation.
Som person är du självgående, flexibel och uthållig och tar ansvar för att verksamhetens behov tillgodoses. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift och ett kreativt driv där du ser problem och lösningar ur olika synvinklar för att nå bästa möjliga resultat. Du är analytisk och strukturerad med förmåga till strategiskt tänkande.
För att lyckas i tjänsten förutsätts du ha lätt för att samarbeta, motivera människor och skapa förtroendefulla relationer. Du trivs också med en blandning av strategiska och operativa arbetsuppgifter.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:


Urval och intervjuer sker löpande.

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-10

Arbetsgivarens referensnummer: A848256

Upplysningar lämnas av:

Pontus Loswick
Ekonomichef BUF
Mobiltelefon: 073-666 53 25
Telefon: 08-591 266 45
E-post: pontus.loswick@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare se hemsidan www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan