Lediga jobb

Socialpedagog till Eddaskolan

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan

Eddaskolan är till hösten 2019 en F-5-skola med ca 280 elever med ursprung från världens alla hörn. Skolan är indelad i 3 arbetslag och är belägen med bra kommunikationer i Valstaområdet i Märsta, Sigtuna kommun.

VI arbetar med fokus på bedömning för lärande, språkutvecklande arbetssätt och digitalisering. Vi tror på det kollegiala lärandet och är övertygade om att det höjer kvaliteten på undervisningen. På Eddaskolan kommer du få kollegor som är kompetenta, engagerade och som alltid har eleverna i fokus.

Eddaskolans vision är: "Tillsammans skapar vi en atmosfär, där vi lär av varandra, stärker varandra och tar hand om varandra. Till Eddaskolan kliver elever in från olika delar av världen. Ut kliver samhällsmedborgare med öppna sinnen och tilltro till den egna förmågan".

Arbetsuppgifter:

Eddaskolan är inne i ett spännande utvecklingsskede och kommer succesivt utökas till F-6 skola.

Vi söker nu en socialpedagog till vår verksamhet.
Som socialpedagog på Eddaskolan kommer du att ansvara för skolans trygghetsarbete.

Detta innebär att du jobbar förebyggande och främjande med elever och elevgrupper i fråga om psykosocial hälsa, likabehandling, trygghet etc. Detta sker genom övningar, samtal, lekar, lektioner, observationer mm.

Du kommer att ha det övergripande ansvaret för att incidentrapporter skrivs, följs upp och utreds. I detta arbete kommer du att möta elever och föräldrar i både spontana och planerade möten. Du ingår i skolans elevråd och ansvarar för att likabehandlingsplanen revideras regelbundet.
Du kommer även att ingå i skolans elevhälsoteam.

Kvalifikationer:

Du är utbildad socialpedagog eller har annan relevant utbildning. Du är väl förtrogen med skolans uppdrag och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är flexibel, har en god samarbetsförmåga och lätt för att skapa goda relationen med kollegor, elever samt föräldrar.

Du har stor integritet och tar egna initiativ där du ser att behov finns och har en förmåga att se till hela verksamhetens bästa. Du ser dig själv som en självklar del för att skapa goda förutsättningar för eleverna.


Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Efter överenskommelse. Provanställning tillämpas.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-08-29

Arbetsgivarens referensnummer: A798896 - Kopia (2)

Upplysningar lämnas av:

Lena Thörnblom
Rektor
Mobiltelefon: 073-633 87 21
Telefon: 08-597 831 25
E-post: lena.thornblom@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se www.sigtuna.se/facklig

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan