Lediga jobb

Familjebehandlare ÖppenvårdSigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Individ- och familjeomsorgsförvaltningens ansvarsområden är:

- Myndighetsutövning barn, ungdom och missbruk
- Öppenvård för barn, ungdom och missbruk
- Ungdomsmottagning och Familjecentrum
- Tillsyn och tillståndsfrågor
- Ensamkommande flyktingbarn
- Socialjour, barnahus och stödcentrum för unga brottsoffer

Arbetsuppgifter:

Behandlingsarbete med hela familjen i olika konstellationer och på olika platser tex som i hemmet, skola och i våra lokaler. Ditt primära uppdrag som familjebehandlare är att arbeta med familjers beteendemönster och relationer för att på sikt säkerställa barn och ungdomars hemmiljö och levnadsvillkor. Behandlingen är huvudsakligen på uppdrag från myndighet, sk Öppenvård som insats. Vi har också uppdrag direkt från invånarna, sk Öppenvård direkt, Stödsamtal.
Arbetet är ofta intensivt och kräver flexibilitet då arbetstiden anpassas utifrån familjens behov.
I arbetet ingår även nätverksarbete och samverkansarbete internt samt med andra aktörer och vårdgivare i de aktuella familjernas liv.

Kvalifikationer:

För tjänsten krävs högskoleexamen inom beteendevetenskap, socialt arbete eller någon annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner likvärdig med vidareutbildning och erfarenhet inom psykosocialt behandlingsarbete. Du ska ha god kunskap om nätverksarbete och systemiskt orienterade arbetsmetoder. Vidareutbildning i systemteori och/eller KBT är ett krav. Meriterande är utbildning och/eller erfarenhet inom området våld i nära relationer samt kunskap, utbildning och erfarenhet inom missbruksområdet.
Vi söker dig som vill bidra med idéer och engagemang i ett läge då vi fortsätter vidareutveckla verksamheten. Du ska vara självständig, flexibel, trygg och tålmodig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din möjlighet att bidra till verksamheten och dess utveckling. Då arbetet är av mobil karaktär är körkort ett krav.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Erfarenhet av behandlingsarbete med familjer är ett krav. Du ska ha arbetat med målgruppen på olika sätt, allt från konkreta manualbaserade metoder till olika arbetssätt. Du ska kunna arbeta med målgruppen direkt efter din introduktion till arbetsplatsen.

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder Friskvårdscheckar och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

För att kunna komma i fråga för en anställning i Öppenvårdsenheten IFO, Sigtuna kommun ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Utdraget ska uppvisas i obrutet kuvert.

Vill du komma i kontakt med oss under rekryteringsperioden, kan du göra det under v 28, 29 samt fom v 34. Vid praktiska frågor kring ansökan kan du alltid nå HR enheten hr@sigtuna.se

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid:
Tillträde: 2019-10-01. Tillträde enligt ovan eller e ök.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-08-30

Arbetsgivarens referensnummer: A486640

Upplysningar lämnas av:

Katalin Gulácsi
Enhetschef Öppenvårdsenheten
Telefon: 08-591 267 87

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare se hemsidan www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan