Lediga jobb

Planarkitekt

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

På stadsbyggnadskontoret arbetar ca 135 personer med uppgiften att göra Sigtuna kommun till en attraktiv, levande och trygg plats att bo och verka i. Vi planerar nya bostads- och verksamhetsområden, handlägger bygglov samt projekterar och bygger gator mm. På planenheten arbetar 8 medarbetare varav 6 planarkitekter och vi är en av 7 enheter på stadsbyggnadskontoret. Inom enheten arbetar vi målmedvetet med att bidra till att skapa ett bättre samhälle. Det gör vi genom hög kvalité i vårt arbetssätt för att ge största möjliga värde i de stadsbyggnadsprojekt vi är delaktiga i.

För mer information: http://www.sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att medverka och ansvara för att ta fram detaljplaner. Arbetet sker i nära dialog med medborgare, politiker och byggherrar. Du kommer att arbeta med detaljplanering, förstudier och till viss del översiktlig planering. I uppgifterna ingår att ta fram fullständiga planhandlingar och plankartor för detaljplaner men också att bidra till ökad kompetens inom stadsbyggnadsfrågorna.

En stor del av arbetet utgörs av projektledning där du driver och samordnar kreativa och funktionella lösningar tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare. Du ges möjlighet att påverka både funktion och gestaltning av områden, bebyggelse och offentliga rum.

I arbetet ingår skriftlig och muntlig kommunikation, exempelvis samråd med konsulter, sakägare, informationsmöten för allmänheten och att föredra ärenden för politiken. Du bidrar liksom våra övriga medarbetare till att utveckla våra arbetsprocesser.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad planeringsarkitekt, landskapsarkitekt, arkitekt eller har annan likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av att ta fram detaljplaner och du har ett stort intresse av samhällsplanering, stadsbyggnad och gestaltning.

Vidare har du god kunskap om plan- och bygglagen. Du har goda kunskaper om relevanta tekniska program som t.ex. Auto Cad och bild- och layoutprogramvaror, samt gärna kunskaper i Focus detaljplan. Erfarenhet som projektledare samt arbete i politiskt styrd organisation är meriterande.

För att lyckas i tjänsten ser vi att du är en drivande, analytisk och kreativ person som förstår helhet och samband. Du är strukturerad och skapar förtroendefulla relationer i såväl interna som externa kontakter. Du har en mycket god förmåga att kommunicera i tal, skrift och bild, såväl inom organisationen som med invånare och politiker.

B-körkort är önskvärt.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner:
https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. Enligt överenskommelse
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-08-11

Arbetsgivarens referensnummer: A884091

Upplysningar lämnas av:

Andreas Thoor
Planchef
Telefon: 08-591 261 33
E-post: andreas.thoor@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Maria Nästesjö
Planarkitekt
Telefon: 08-591 26 172
E-post: maria.nastesjo@sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan