Lediga jobb

Förskolelärare

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Individ- och familjeomsorgsförvaltningens ansvarsområden är:

- Myndighetsutövning barn, ungdom och missbruk
- Öppenvård för barn, ungdom och missbruk
- Ungdomsmottagning och Familjecentrum
- Tillsyn och tillståndsfrågor
- Ensamkommande flyktingbarn
- Socialjour, barnahus och stödcentrum för unga brottsoffer

Familjecentrum i Märsta består av öppna förskolan och kuratorsverksamhet. Verksamheten är en mötesplats till alla föräldrar och barn i Sigtuna Kommun. Familjecentrum arbetar för att stärka barnens rättigheter genom att erbjuda vårdnadshavare kunskap och stöd i sitt föräldraskap. Familjer har möjlighet att få råd och stöd eller hjälp att lotsas vidare till rätt instans.

Till öppna förskolan kommer föräldrar och barn tillsammans för att träffa andra, leka, delta i skapande och sångsamling. Har föräldrar frågor eller funderingar kring föräldraskap etc kan stöd i dessa frågor ges av personalen.

Till kurator kommer föräldrar eller blivande föräldrar för råd och stöd. Kuratorsverksamhet och öppen förskola har ett nära samarbete med varandra så som föräldrautbildningar/grupper.
Familjecentrum är en arena för föräldraskapsstöd och som en del av det förebyggande arbetet samverkar vi med olika aktörer i Kommunen.

Besök hos oss kostar inget och sker på frivillig basis.

Arbetsuppgifter:

Som förskollärare på öppna förskolan arbetar du med att skapa förutsättningar för barns och familjers positiva utveckling.
Att vara en förebild och att stödja och stärka föräldrar i föräldraskapet är en viktig arbetsuppgift, liksom att stimulera samspel, anknytning och språkutveckling. Vi ser därför att du har en personlig mognad, du är trygg, stabil och har självinsikt. Du har en hög grad av integritet som baseras på grundade och tydliga värderingar.
Du har lätt för att skapa relationer och trivs i sociala sammanhang där det finns många barn och vuxna. Du arbetar bra med andra människor och du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du kan sätta dig in i andras perspektiv utan att ta över personens känslor.

Vi ser att du är en initiativrik, engagerad och stresstålig person. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Du har en positiv människosyn där du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Du är också trygg med att arbeta självständigt och ser möjligheter i förändringar.

Du har intresse av att arbeta med föräldraskapsfrågor enskilt och som föräldragruppledare. Du kan samordna gruppen och skapa engagemang och delaktighet. Du har god förmåga att fatta beslut och ta ansvar. I perioder kan visst kvällsarbete förekomma.

Kvalifikationer:

Legitimerad förskolelärare är ett krav. Du har goda IT-kunskaper och det är meriterande om du har utbildning i ABC, Vägledande samspel eller likvärdig utbildning.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner:
https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde så snart som möjligt. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med att söka tjänsten!
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-26

Arbetsgivarens referensnummer: A877139

Upplysningar lämnas av:

Ulrica Leffler
Telefon: 08 597 833 22
E-post: ulrica.leffler@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Facklig representant
Se www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan