Lediga jobb

Erfaren vatten- och miljöplanerare, vikariat

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

På stadsbyggnadskontoret arbetar cirka 135 personer med uppgiften att göra Sigtuna kommun till en attraktiv, levande och trygg plats att bo och verka i. Vi planerar nya bostads- och verksamhetsområden, hanterar bygglov och bygger gator, torg, lekplatser och parker. Vi tar hand om parker och skogar samt skolgårdar, förskolegårdar och lekplatser. Vi arbetar med trafikfrågor, parkeringsövervakning, drift och underhåll och mycket mer.

Infrastrukturenheten är en av 7 enheter på stadsbyggnadskontoret och består just nu av 10 medarbetare. Vårt uppdrag är att planera och ansvara för kommunens gatumiljöer och park- och naturmiljöer.

Arbetsuppgifter:

Vår vatten- och miljöplanerare ska vara föräldraledig. Vi söker därför efter en erfaren vatten- och miljöplanerare, som under ett år vill vara vikarie hos oss och arbeta med vatten- och miljöfrågor i stadsbyggnadsprocessen.

Vatten- och miljöplaneraren har ett övergripande ansvar för kommunens vattenvårdsarbete och driver självständigt vattenvårdsprojekt av olika karaktär, från planering till genomförande.

Du fungerar som expert och ger råd och stöd till kollegor inom stadsbyggnadskontoret och andra förvaltningar.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med akademisk utbildning med inriktning på miljö- och vattenfrågor eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig.

Du bör ha arbetat några år med liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet och ha goda kunskaper i gällande lagstiftning.

Du har kunskap om och erfarenhet av fysisk planering och är van vid att arbeta brett och innovativt med miljöfrågor. Gärna i en projektledarroll.

Utbildning i limnologi och erfarenhet av arbete med limniska miljöer kopplat till fysisk planering är meriterande.

B-Körkort är ett krav och kunskaper i GIS är meriterande.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner:
https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Maj/juni 2019
Tidsbegränsat till: 2020-06-30
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-28

Arbetsgivarens referensnummer: A855153

Upplysningar lämnas av:

Emma Asterhag
Vatten- och miljöplanerare
Telefon: 08-591 261 56
E-post: emma.asterhag@sigtuna.se

Anna-Carin Mattsson
Infrastrukturchef
Telefon: 08-591 262 68
E-post: anna-carin.mattsson@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare se hemsidan www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan