Lediga jobb

Rektor förskola - Sigtuna stad

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.

För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola.
Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan


Arbetsuppgifter:

Som rektor får du ansvara för förskolorna Hällsbo, Ängsbo och Karusellen med plats för cirka 190 barn. Dina arbetsuppgifter innebär personal-, budget- och verksamhetsansvar. Inom ditt område arbetar cirka 35 medarbetare.

Du kommer att ha en pedagogista som pedagogisk utvecklingsledare i ditt team. Du ingår i förvaltningens chefsgrupp för förskolorna i kommunen. Verksamhetschefen, Gunilla Bränn blir din närmsta chef. Verksamhetschefen har en utvecklingsledare som också jobbar nära dig och övriga rektorer som stöd i utvecklingsfrågor.

Den pedagogiska idén inom kommunens förskolor är inspirerad från Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Tillsammans med övriga rektorer utvecklar du kommunens förskolor inom olika prioriterade områden.

Kvalifikationer:

Vi vill att du har en högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och dokumenterad ledarerfarenhet. Det är dessutom meriterande om du har erfarenhet av Reggio Emilia inspirerat arbetssätt samt genomförd rektorsutbildning.
Vi vill att du är van att tänka strategiskt och har förmågan att se helheten. Till sist, du är stabil, tydlig och prestigelös i din ledarroll. Du tar alla möjligheter till att utveckla medarbetare och dig själv som ledare, en förebild i vår verksamheter.

Erfarenhet krävs.Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner:
https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-09-26

Arbetsgivarens referensnummer: A899432

Upplysningar lämnas av:

Christel Magnusson
Hr-partner
Telefon: 08-591 260 11
E-post: christel.magnusson@ sigtuna.se

Gunilla Bränn
Verksamhetschef förskola
Telefon: 08-591 26634
E-post: Gunilla.Brann@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare se hemsidan www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan