Lediga jobb

Mentor/ SYV som ger eleverna luft under vingarna!

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för:

• Gymnasieutbildning
• Vuxenutbildning
• Arbetsmarknadsinsatser
• Ekonomiskt bistånd
• Etablering nyanlända

Vid Arlandagymnasiet studerar ungefär 1000 elever. Vi har 10 nationella gymnasieprogram med sammanlagt 13 inriktningar, gymnasiesärskola och introduktionsprogram och kan därför erbjuda flera olika utbildningsvägar och individuella valmöjligheter. Ungefär 25% av våra elever är idrottare i bl a handboll, fotboll och e-sport.
Våra årliga utvärderingar visar att elever och personal trivs mycket bra på vår skola. Duktiga lärare, det goda klimatet som råder elever emellan och gymnasiets ljusa och luftiga lokaler är bidragande orsaker till detta.

För mer information: http://www.sigtuna.se/arlandagymnasiet

Arbetsuppgifter:

Arlandagymnasiet utvecklar mentorskapet och satsar på heltidsmentorer. Vi söker därför en mentor med SYV-utbildning på heltid som vill göra skillnad i unga människors liv.

I uppdraget ingår sedvanliga mentorsuppgifter som utvecklingssamtal, mentorssamtal och föräldrakontakter. Med utgångspunkt i programmålen och elevernas studieplaner ledsagar du ca 90 elever på studieförberedande program mot gymnasieexamen. I samarbete med skolans övriga mentorer och SYV:ar ger du dina elever studievägledning. Du har ett nära samarbete med programmets lärare och är en självklar del i enhetens elevhälsoteam.

De program som nu är aktuella är naturvetenskap och teknik.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägsledarexamen eller liknande relevant högskoleutbildning.

Mentor är en central person för våra elever och vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är skicklig på att coacha ungdomar och väcka deras inre drivkrafter. Du möter elever med höga, tydliga och positiva förväntningar och med ett tydligt studiefokus. Du är inlyssnande och samtidigt tydlig och med god förmåga att sätta gränser. Du har förmåga att skapa goda relationer. Du har god kännedom om gymnasieskolan och yrkeserfarenhet från gymnasieskolan, helst studievägledning.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde augusti 2019.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-31

Arbetsgivarens referensnummer: A8392943

Upplysningar lämnas av:

Erik Ryding
Gymnasiechef
Telefon: 0739737733
E-post: erik.ryding@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Anders Westermark
Lärarförbundet
Mobiltelefon: 0709-180214
Telefon: 08-597 830 10
E-post: anders.westermark@ arlandagymnasiet.se

Eva Rindestad
Lärarnas Riksförbund
E-post: eva.rindestad@ arlandagymnasiet.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan