Lediga jobb

Kvalificerad utredare till Barn- och ungdomsförvaltningen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan.

För mer information: http://www.sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Som utredare på barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar du för att ta fram underlag till nämnd och förvaltningsledning inom ett brett kunskapsfält. I rollen behöver du ofta involvera kollegor inom såväl den interna organisationen som externa parter för att nå resultat. Arbetsuppgifterna skiljer sig i karaktär, från mindre klarlägganden till stora utredningsuppdrag. I arbetet ingår även revidering av barn- och ungdomsnämndens rutiner och riktlinjer. Du ansvarar även för ärenden om offentlighet- och sekretess. Du håller ihop förvaltningens underlag i samband med tillsynsärenden, enkäter och andra yttranden.

Du kommer att arbeta nära förvaltningens förvaltningsjurist.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en juristexamen eller likvärdig högskoleutbildning.
Du ska ha kunskaper inom såväl kommunalrätt, förvaltningsrätt som offentlighet- och sekretesslagstiftning. Det är meriterande om du har erfarenhet från att ha arbetat inom kommun eller annan offentlig verksamhet.

Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta under skiftande förutsättningar i en tempofylld och flexibel arbetsmiljö. Som person är du strukturerad med god analytisk förmåga. Det är viktigt att du snabbt kan sätta dig in i olika frågeställningar och att du kan fokusera på rätt säker. Det är viktigt att du är noggrann.
Du kommunicerar på ett tydligt och begripligt sätt och kan utrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi söker någon som kompletterar vår stab och tror starkt på att mångfald och olikheter berikar.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner:
https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tidsbegränsad anställning under ett år. Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-03

Arbetsgivarens referensnummer: A849971

Upplysningar lämnas av:

Ida Väisänen
Förvaltningsjurist
Telefon: 08-591 266 19
E-post: ida.vaisanen@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare se hemsidan www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan